DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Tiesai nodota krimināllieta pret apgabala līmeņa prokuratūras prokuroru 

2024. gada 17. oktobrī Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts apgabala līmeņa prokuratūras prokurors par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu. 

Saskaņā ar apsūdzību lietā apsūdzētais prokurors izpaudis fiziskām personām neizpaužamas ziņas, kas nav valsts noslēpums. Izpaustā informācija saistīta ar Vidzemes prokuratūras uzraudzībā esošiem kriminālprocesiem. Apsūdzētajam inkriminēti četri noziedzīgi nodarījumi. 

Pašlaik apsūdzētais prokurors ir atstādināts no amata pienākumu veikšanas. 

Prokuratūra norāda, ka, pateicoties veiksmīgai un ciešai savstarpējai sadarbībai ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, kas veica šī kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanu, kriminālprocess rezultējies ar minētās personas saukšanu pie kriminālatbildības, pirmstiesas kriminālprocesa pabeigšanu un krimināllietas nodošanu tiesai. 

Lieta izskatīšanai nodota Vidzemes rajona tiesai. 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI