DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2009
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

ES informācijas sniedzēji forumā izvērtē padarīto

Publicēts pirms 15 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Turpinot pērn aizsākto tradīciju, ceturtdien, 26.martā notika otrais Eiropas Savienības informācijas sniedzēju forums. Lai izvērtētu pagājušajā gadā izvirzīto uzdevumu izpildi un sadarbību, kā arī apmainītos ar priekšlikumiem par sabiedrības izpratnes veicināšanu Eiropas Savienības jautājumos, forumā pulcējās vairāk nekā 90 Eiropas Savienības informācijas tīklu, valsts pārvaldes un reģionālo mediju pārstāvji.

Uzrunājot foruma dalībniekus, Ārlietu ministrijas Eiropas Savienības (ES) direkcijas vadītāja – vēstniece Ilze Juhansone uzsvēra ES informācijas starpnieku darba nozīmi. Īpaši svarīgi ir skaidrot ES jautājumus sabiedrībai saprotamā valodā. I.Juhansone aicināja visus būt līdzatbildīgiem ES lēmumu pieņemšanā, jo katram ir iespēja izteikt savu viedokli un aizstāvēt savas intereses.

Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane informēja, ka, neskatoties uz ierobežotajiem resursiem un Eiropas Savienības informācijas aģentūras reorganizāciju Valsts kanceleja turpinās iesāktās aktivitātes sabiedrības informēšanai par ES un Latvijas dalību tajā. Un šobrīd īpaši svarīga ir institūciju sadarbība, kā arī valdības un Eiropas Komisijas Vadības partnerības līgums, kas ļaus īstenot efektīvu sabiedrības informēšanu.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca aicināja klātesošos aktīvi izplatīt informāciju un ciešāk sadarboties starp informācijas tīkliem un popularizēt labo praksi. „Šodien varbūt svarīgāk nekā iepriekš izstrādāt vienotu ES tīklu stratēģiju un vadību. Svarīgs instruments ir lietotājam draudzīgas, viegli pieejamas interneta mājas lapas. Pēc atslēgas vārdiem viegli atrodamai informācijai jākļūst par vienu no galvenajiem uzdevumiem.”

Eiropas Parlamenta Informācijas biroja vadītājs Māris Graudiņš akcentēja Eiropas Parlamenta vēlēšanas, kurās 490 miljoniem iedzīvotāju būs iespēja izdarīt savu izvēli par Eiropas Parlamenta deputātu kandidātiem. „Tas, kā mēs dzīvosim, lielā mērā ir atkarīgs no tā, ko mēs ievēlēsim Eiropas Parlamentā”, norādīja M.Graudiņš, izsakot cerību, ka Latvijas iedzīvotāji šī gada 6.jūnijā aktīvi piedalīsies Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Eiropas Parlamenta Informācijas biroja vadītājs un Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars klātesošos iepazīstināja Eiropas Parlamenta vēlēšanu informācijas aktivitātēm Latvija un vēlēšanu organizāciju. Foruma noslēgumā dalībnieki varēja gūt ieskatu par Latvijas dalības ES 5 gadu atzīmēšanas informatīvo kampaņu.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā eksperti iepazīstināja ar ES institūciju izvirzītajām politikas iniciatīvām un rīcības plāniem, kā arī ar to informācijas avotiem, atbildot uz ekonomikas krīzi ES dalībvalstīs. 

Foruma noslēgumā klātesošie tika iepazīstināti ar galvenajām komunikācijas prioritātēm 2009. gadā – Eiropas Parlamenta vēlēšanām un Latvijas dalības ES 5 gadu atzīmēšanas informatīvo kampaņu.

Forumu organizēja Valsts kanceleja sadarbībā ar Ārlietu ministriju, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Eiropas Parlamenta Informācijas biroju.
Papildus informācijai:

Rinalds Rudzītis
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultants – projektu vadītājs
Tālr.: 67082938 / 26322852
E-pasts: rinalds.rudzitis@mk.gov.lv
www.es.gov.lv
www.mk.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI