DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Stiprinot Latviju: Atveseļošanas fonda rosināto pozitīvo pārmaiņu stāsti 

Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecība Latvijā īsteno informatīvu kampaņu, lai ilustrētu parādītu Eiropas Savienības (ES) ekonomikas atveseļošanas iniciatīvas NextGenerationEU sniegto atbalstu un ieguvumus Latvijas iedzīvotājiem. Kampaņas mērķis ir atspoguļot, kā ieguldītie līdzekļi uzlabo ikdienas dzīvi, tāpēc izcelti konkrēti un iedvesmojoši piemēri dažādās jomās – no veselības aprūpes un izglītības līdz uzņēmējdarbībai. Līdzīgas informatīvas kampaņas līdz gada beigām norisināsies visās ES dalībvalstīs. 

NextGenerationEU ir līdz šim lielākā ES ekonomikas atveseļošanas iniciatīva. Tās ietvaros dalībvalstīm ir pieejams finansējums vairāk nekā 800 miljardu eiro apmērā. Atveseļošanas fonds ir galvenais NextGenerationEU iniciatīvas finanšu instruments. Tas nodrošina būtiskus resursus, ar kuriem tiek finansētas reformas un investīcijas, kas veicina ekonomikas izaugsmi un konkurētspēju, digitālo un zaļo pāreju, atbalsta veselības, sociālo un citas jomas, tādējādi uzlabojot iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Šis ieguldījums palīdzēs Latvijai un pārējām ES dalībvalstīm attīstīties ilgtspējīgi un stiprināt ekonomikas noturību. Latvijai no Atveseļošanas fonda ir  pieejami 1,96 miljardi eiro. Šobrīd jau vairāk nekā 800 miljoni eiro Latvijai ir izmaksāti. Atveseļošanas fonda finansējums būs pieejams līdz 2026. gada 31. augustam. 

“Kampaņas ietvaros esam aicinājuši cilvēkus dalīties ar saviem stāstiem par projektiem, kas īstenoti ar Atveseļošanas fonda līdzekļiem. Viņi visi ir bijuši iesaistīti kādā no fonda projektiem un pieredzējuši, kā šie līdzekļi uzlabo viņu un sabiedrības ikdienu. Investīcijas izglītības modernizācijā un digitālo prasmju attīstīšanā, energoefektivitātes celšanā, veselības aprūpē un citās būtiskās nozarēs – tas ir ieguldījums cilvēkos, konkurētspējā, valsts izaugsmē un labklājībā,” norāda EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre. 

Pirmais stāsts šajā kampaņā ir par Atveseļošanas fonda radīto iespēju, ko izmantojusi Izglītības un zinātnes ministrija – Latvijas skolām un pašvaldībām sagādāti vairāk nekā 35 000 klēpjdatori. Šis projekts palīdz uzlabot piekļuvi izglītības resursiem un mācību procesu kopumā, jo īpaši skolēniem no sociāli neaizsargātām ģimenēm. Kampaņā iekļauti piemēri par uzlabojumiem veselības aprūpē, energoefektivitātē gan uzņēmumiem, gan privātpersonām, kā arī par likuma varas stiprināšanu, cita starpā muitas kontroles jomā. 

Stāsti par projektiem un to radītajiem ieguvumiem tiks atspoguļoti dažādos medijos, EK pārstāvniecības mājaslapā, kā arī īpašā NextGenerationEU vietnes sadaļā “Make it Real”. Kampaņa ilgs līdz 2024. gada izskaņai. 

Plašāka informācija par Atveseļošanas fondu pieejama NextGenerationEU vietnē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI