DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Uzsāk debašu ciklu ar Eiropas Parlamenta deputātiem “Satiec savu deputātu!”

Eiropas Parlamenta birojs Latvijā uzsāk debašu ciklu “Satiec savu deputātu!”, lai tā veicinātu aktīvu viedokļu apmaiņu starp Eiropas Parlamenta deputātiem un dažādu nozaru pārstāvjiem. 

Pirmās debates, kas veltītas zinātnes, pētniecības un inovāciju tēmai, notiks ar Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejas deputātu Ivaru Ijabu (“Renew Europe” grupa / Latvijas attīstībai) piektdien, 18. oktobrī, no pulksten 10.00 līdz 12.00 ES mājā Rīgā, Aspazijas bulvārī 28, 2. stāvā. Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu, žurnālisti un interesenti aicināti iepriekš pieteikties dalībai.

Iepriekšējā Eiropas Parlamenta sasaukumā tika uzsākts darbs pie Latvijas zinātnes un pētniecības lomas stiprināšanas ES. Turpmākajos gados būs jāturpina mērķtiecīgs darbs, lai Latvijas pētnieki un inovatori saņemtu taisnīgu atbalstu no ES, īpaši plānojot nākamo daudzgadu budžetu un pētniecības ietvarprogrammu, kas sekos programmai "Apvārsnis Eiropa". Latvijai ir savas zinātnes izcilības, kas var veicināt Eiropas izaugsmi un globālo konkurētspēju. Vienlaikus joprojām ir būtiski veicināt Latvijas pētnieku un zinātnisko institūciju dziļāku iesaisti Eiropas pētniecības apritē,” pirms diskusijas norāda I. Ijabs.

Latviju Eiropas Parlamentā pārstāv deviņi deputāti, kuri darbojas 13 no 24 parlamenta komitejām un apakškomitejām gan kā pilntiesīgi locekļi, gan kā aizvietotāji. Šajās komitejās, līdzīgi kā Latvijas Saeimas komisijās, tiek vērtēti tiesību aktu priekšlikumi, sagatavoti grozījumi plenārsēdēm un organizētas ekspertu uzklausīšanas dažādās jomās.

“Latvijas vēlētāji jūnijā Eiropas Parlamentā ievēlēja deviņus pārstāvjus. Līdz ar to Eiropas Savienības institūcijās sācies jauns darba posms. Drīzumā Eiropas Parlaments, pēc komisāru kandidātu uzklausīšanas, balsos par jaunās Eiropas Komisijas sastāvu. Šobrīd ir iespēja dažādām interešu grupām sniegt vērtīgus ieteikumus saviem deputātiem, lai veidotu nākotnes ES politiku”, uzsver Eiropas Parlamenta biroja Latvijā vadītājs Mārtiņš Zemītis.

Pamatinformācija

Eiropas Parlaments kopā ar ES ministru Padomi pieņem direktīvas un regulas, kas tieši ietekmē Latvijas likumus. Tā ir vienīgā ES institūcija, kuras deputātus ievēl tieši vēlētāji.
Šī gada jūnijā EP vēlēšanās tika ievēlēti deviņi Latvijas pārstāvji.

Papildus informācija par Eiropas Parlamenta lomu Rūpniecības, enerģētikas un pētniecības politika pieejama šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI