SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
Aiga Nulle
LV portāls
14. maijā, 2020
RUBRIKA: Infografika
TĒMA: Veselība
14
14

Piesardzības pasākumi Covid-19 ierobežošanai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šobrīd Covid-19 infekcijas slimības izplatība ir mazinājusies, bet pandēmija vēl nav beigusies, tāpēc ļoti būtiski ir ievērot ikdienas piesardzības pasākumus, tiekoties ar radiem vai draugiem, kā arī citās situācijās. Lai mazinātu vīrusa izplatību, Veselības ministrija izdevusi ieteikumus pakalpojumu sniedzējiem un pasākumu organizētājiem. Šie ieteikumi nosaka pamatprincipus Covid-19 infekcijas profilaksei.

Ņemot vērā to, ka no 12. maija tiek pakāpeniski samazināti vai atcelti ierobežojošie pasākumi, īpaši svarīgi ir ievērot stingras epidemioloģiskās drošības vadlīnijas vietās, kur iespējama cilvēku pulcēšanās. Preses konferencē 12. maijā Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta Vides veselības nodaļas vadītāja Jana Feldmane uzsvēra, ka inficēšanās risks vēl arvien ir ļoti augsts: “Lai gan Latvijā ir izdevies ierobežot strauju slimības izplatību, inficēšanās risks ir ļoti augsts. Citu valstu pieredze rāda, ka pietiek, ja viens inficēts cilvēks neievēro drošības pasākumus, lai saslimtu simtiem citu. Tāpēc šobrīd, kad ierobežojošie pasākumi tiek atviegloti, izšķirīga būs kopējā sabiedrības attieksme un uzvedība.”

Veselības ministrija izstrādājusi ieteikumus Covid-19 infekcijas slimības profilaksei, kuru pamatprincipi ir:

  • informēšana;
  • distancēšanās;
  • higiēna;
  • personu veselības stāvokļa uzraudzība.

Ieviešot piesardzības pasākumus, kas balstīti uz šo ieteikumu pamatprincipiem, pakalpojuma sniedzējam vai pasākuma organizatoram jāievēro arī ar pakalpojuma sniegšanu vai pasākuma organizēšanu saistītie ierobežojumi atbilstoši normatīvo aktu prasībām. Tāpat svarīga ir katras personas atbildīga rīcība piesardzības pasākumu īstenošanā.

Labs saturs
14
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI