SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
Linda Balode
LV portāls
Aiga Dambe
LV portāls
23. janvārī, 2019
36
36

Uzticības līmenis medijiem un institūcijām Baltijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada novembrī pēc Eiropas Komisijas pasūtījuma veikts kārtējais Standarta Eirobarometra pētījums par sabiedrības viedokli Eiropas Savienībā. Balstoties uz to, LV portāla infografikā salīdzinām uzticības reitingu medijiem un institūcijām Baltijas valstīs.

Standarta Eirobarometra pētījumus publicē divas reizes gadā, rudenī un pavasarī. 2018. gada novembrī veikts pēc kārtas deviņdesmitais Standarta Eirobarometra pētījums (Standard Eurobarometer 90). “Minēto pētījumu mērķis ir sekot līdzi pilsoņu viedoklim par dažādiem Eiropas Savienības (ES) un tās dalībvalstu aktuālajiem jautājumiem,” skaidro ES mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabas informācijas un konsultāciju sniedzējs Kaspars Čulkstens.

Jaunākajā pētījumā reprezentētas 33 valstis, no kurām 28 ir ES dalībvalstis un 5 – ES kandidātvalstis (Albānija, Bijusī Dienvidslāvijas Maķedonijas Republika, Melnkalne, Serbija, Turcija), kā arī atsevišķi vienas valsts teritorija – Kipras turku kopiena (Kipras Republikas valdības nekontrolētā salas ziemeļu daļa). Kā stāsta K. Čulkstens, pirmais Standarta Eirobarometra pētījums tika publicēts 1974. gadā, kad tajā piedalījās respondenti no deviņām ES dalībvalstīm (Beļģijas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Luksemburgas, Nīderlandes, Dānijas, Īrijas un Apvienotās Karalistes).

Pētījums “Standarta Eirobarometrs 90” veikts no 2018. gada 8. līdz 22. novembrim, intervējot respondentus vecumā no 15 gadiem. Baltijas valstīs intervējamo skaits bijis līdzīgs, proti:

  • Latvijā – 1000 intervējamo;
  • Lietuvā – 1004 intervējamie;
  • Igaunijā – 1009 intervējamie.

LV portāla infografikā salīdzinām Baltijas valstu uzticības reitingu medijiem un institūcijām. Savukārt ar visiem pētījumā iegūtajiem datiem var iepazīties Eiropas Komisijas tīmekļvietnē.

Labs saturs
36
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI