SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
Linda Ņikona
LV portāls
Aiga Dambe
LV portāls
24. janvārī, 2020
16
16

Uzticības līmenis medijiem un institūcijām Baltijā 2019. gadā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pēc Eiropas Komisijas pasūtījuma standarta Eirobarometra pētījumus par sabiedrības viedokli Eiropas Savienībā veic divas reizes gadā. Balstoties uz pēdējo – 2019. gada novembrī – veikto pētījumu, LV portāla infografikā salīdzinām uzticības līmeni medijiem un institūcijām Baltijas valstīs.

2019. gada novembrī veikts pēc kārtas deviņdesmit otrais standarta Eirobarometra pētījums (“Standard Eurobarometer 92”) par sabiedrības viedokli Eiropas Savienībā (ES). LV portāls jau iepriekš rakstīja, ka minēto pētījumu mērķis ir sekot līdzi pilsoņu viedoklim par dažādiem ES un tās dalībvalstu aktuālajiem jautājumiem.

Jaunākajā pētījumā reprezentētas 28 ES dalībvalstis un 5 ES kandidātvalstis (Albānija, Melnkalne, Ziemeļmaķedonija, Serbija, Turcija), kā arī atsevišķi vienas valsts teritorija – Kipras turku kopiena (Kipras Republikas valdības nekontrolētā salas ziemeļu daļa).

Pētījums “Standarta Eirobarometrs 92” veikts no 2019. gada 14. līdz 29. novembrim, intervējot attiecīgās ES dalībvalsts valstspiederīgos respondentus vecumā no 15 gadiem. Baltijas valstīs intervējamo skaits bijis līdzīgs:

  • Latvijā – 1000 intervējamo;
  • Lietuvā – 1008 intervējamie;
  • Igaunijā – 1001 intervējamais.

LV portāla infografikā salīdzināts Latvijas, Lietuvas un Igaunijas uzticības reitings nacionālajiem medijiem un institūcijām. Ar visiem pētījumā iegūtajiem datiem var iepazīties Eiropas Komisijas mājaslapā.


Labs saturs
16
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI