NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
02. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Valsts pārvalde

Izmaiņas valdības sastāvā: tiks mainīti iekšlietu, labklājības, ekonomikas un izglītības ministri

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No kreisās: Jānis Vitenbergs, Marija Golubeva, Gatis Eglītis, Anita Muižniece.

FOTO: LETA

Valdība ir pārskatījusi ministru portfeļu sadalījumu, mainot par nozari atbildīgos ministrus. Iekšlietu ministre turpmāk būs Marija Golubeva, kas līdz šim pildīja Saeimas sekretāra biedres pienākumus. Labklājības ministrs būs pašreizējais Saeimas deputāts Gatis Eglītis, Ekonomikas ministriju atkal vadīs Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs. Jaunā Izglītības un zinātnes ministre būs Saeimas deputāte Anita Muižniece. Par ministru iecelšanu vēl rīt jālemj Saeimai.

Ministru prezidenta rīkojums "Par atsevišķu ministru atbrīvošanu no amata" 2. jūnijā tika publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". 

Izmaiņas Ministru kabineta sastāvā nozīmē to, ka valdības koalīcija strādās bez partijas “KPV LV”. Turpmāk valdībā būs četras partijas: Jaunā konservatīvā partija (JKP), Nacionālā apvienība, “Attīstība/Par” un “Jaunā Vienotība”.

Valsts prezidents Egils Levits akcentēja, ka turpmāk koalīcija darbu veiks kompaktākā formā. Viņš pauda cerību, ka jaunā valdības forma būs spējīga turpināt darbu līdz nākamajām vēlēšanām, sekmīgi tiks pāri budžeta pārrunām rudenī, neradot jaunu konstitucionālu krīzi. Valsts prezidents uzsvēra, ka nākamā gada budžetam jābūt uz attīstību vērstam un tas nevar būt populistisks.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš sacīja: šodien ar prieku paziņoju, ka valdība uzņem jaunus spēkus, lai kopā ar papildu jaudu strādātu sabiedrības saliedēšanas un ekonomikas izaugsmes virzienā.

Tāpat K. Kariņš akcentēja, ka visas izmaiņas, tostarp arī izglītības ministra maiņa, ir valdības partneru vienošanās rezultāts.

Vienojas par galvenajiem darbiem un sadarbību

Ministru prezidents norādīja, ka viens no galvenajiem jaunās valdības darbiem ir izeja no Covid-19 pandēmijas krīzes, akcentējot, ka valstī ilgstoši dominējis attīstības modelis, kas balstīts uz tranzītu – gan ar banku, gan ostu starpniecību. Lai gan šī politika padarījusi turīgus dažus indivīdus, tā nav cēlusi kopīgo labklājības līmeni. Lai to mainītu, ir nepieciešamas jaunas, labi apmaksātas darbavietas, ko radītu eksportspējīgi uzņēmumi. Tāpēc valdība vienojusies izstrādāt jaunu memorandu par viedo reindustrializāciju, kas sevī ietver arī dažādu nozaru reformu.

2. jūnijā valdības pārstāvji parakstīja sadarbības partneru memorandu par savstarpējās sadarbības mērķiem un vienošanos par turpmāko valdību veidojošo Saeimas frakciju sadarbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI