NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
23. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Tuvplānā
TĒMA: Kultūra

Ziemassvētku dievkalpojumi attālināti

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Zane Bitere, LETA

Katra cilvēka atsaucība uz aicinājumu šajā svētku laikā palikt mājās un nepulcēties ir liels atspaids gan mediķiem, gan policistiem, gan daudziem citiem, kuri nonākuši pirmajās rindās smagajā cīņā ar Covid-19 straujo izplatību. Tāpēc iedzīvotāji tiek aicināti arī Ziemassvētku dievkalpojumos piedalīties attālināti, izmantojot internetu, TV un radio. Šim nolūkam šogad tiks nodrošinātas papildu tiešraides translācijas dažādos medijos.

Lai apturētu slimības izplatību un glābtu dzīvības, ir ieviesti stingri drošības pasākumi – aizliegti visi publiskie pasākumi klātienē, ikvienam ikdienas gaitās jāievēro 2 + 2 princips: divi metri, divi cilvēki. Sabiedriskās vietās telpās jālieto mutes un deguna aizsegs.

Ierobežojumi attiecas arī uz pulcēšanos dievkalpojumos baznīcās vai citās reliģiskās darbības veikšanas vietās.

Ierobežots darbības laiks un apmeklētāju skaits

Ministru kabineta rīkojumā Nr. 655 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” ir noteikts, ka reliģiskās darbības veikšanas vietās darbu uzsāk ne agrāk kā plkst. 6.00 un beidz ne vēlāk kā plkst. 20.00. Izņēmums ir Ziemassvētku vakars, 24. decembris, kad baznīcas var būt atvērtas apmeklētājiem līdz plkst. 23.00.

Baznīcu apmeklētājiem jāņem vērā, ka reliģiskās darbības vietās ir jāgādā, ka telpās atrodas ierobežots skaits cilvēku, ievērojot šādas prasības:

  • apmeklētāji ierodas tikai individuāli, izņemot vienas mājsaimniecības locekļus;
  • apmeklētāji lieto mutes un deguna aizsegu;
  • notiek apmeklētāju vienvirziena plūsma;
  • katram apmeklētājam tiek nodrošināti 10 m2 no pieejamās telpu platības;
  • attiecīgajā vietā vienlaikus atrodas ne vairāk kā 20% no kopējā iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj pieejamā telpu platība un infrastruktūra.

Šajos svētkos tiek gādāts par plašām iespējām dažādu konfesiju dievkalpojumos piedalīties attālināti, izmantojot internetu, TV un radio starpniecību.

Attālināti pasākumu tiešraides tiks nodrošināti arī daudzu draudžu mājaslapās un sociālo mediju kontos.

Priecīgus un veselībai drošus Ziemassvētkus!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI