NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
Signe Krūzkopa
LV portāls
20. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Kultūrpolitika
4
4

Krīzes laikā paredzēts īpašs atbalsts arī kultūras nozarei

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Zane Bitere, LETA

Pēc Ministru kabineta 19. marta ārkārtas sēdes Kultūras ministrs Nauris Puntulis tiešraides uzrunā informēja par atbalsta pasākumiem ārkārtējās situācijas skartajiem kultūras jomā. Ministrs aicināja meklēt būtisko informāciju tikai oficiālajos avotos, valsts iestāžu mājaslapās, sociālo portālu profilos un uzticamos medijos.

  • Laika periodā no šī gada 13. marta līdz 14. aprīlim pilnībā apturēta visu publisko pasākumu norise. Pēc šībrīža datiem, tie ir vismaz 1600 pasākumi ar pārdotām biļetēm un arī bezmaksas pasākumi. Šo pasākumu sagatavošanā ir iesaistījušies 180 uzņēmumi un aptuveni 1500 dalībnieku.
  • 19. martā Ministru kabineta ārkārtas sēdē tika apstiprināts Finanšu ministrijas sagatavotais speciālais likums saistībā ar Covid-19 izplatību. Likumprojektu vēl jāpieņem Saeimā. [Paredzēts, ka tas varētu notikt 20. martā]. Tā mērķis ir noteikt pasākumus valsts apdraudējuma un tā seku novēršanai un pārvarēšanai, kā arī īpašos atbalsta mehānismus un krīzes izdevumus, kas tieši saistīti ar Covid-19 izplatības ierobežošanas finansēšanu. Ministru kabinets noteiks nozares, kurām ir piemērojami īpašie atbalsta mehānismi, piemēram, dīkstāves pabalsts un nodokļu brīvdienas.
  • Kultūras nozare būs starp tām, jo vistiešākajā veidā tiek skarta šajā krīzē. Atbalsts paredzēts arī radošās, mākslinieciskās un izklaides darbības veicējiem, kinofilmu, videofilmu un skaņu ierakstu producentiem, tehniskajām kompānijām, kas nodrošina skaņu, gaismu un video, kā arī biļešu tirgotājiem. Saraksts var tikt un noteikti tiks papildināts.
  • Kultūras ministrijai dots uzdevums līdz 24. martam izstrādāt Ministru kabinetam projektu par atbalsta pasākumiem kultūras jomā pašnodarbinātajām personām, autoratlīdzību saņēmējiem un kultūras nevalstiskajām organizācijām, kuru nodarbinātību ietekmē piespiedu dīkstāve. Tiek plānots, ka ārkārtējās situācijas kompensācijas mehānisms varētu būt Valsts kultūrkapitāla fonds.
  • Paralēli Kultūras ministrija strādā pie informatīva ziņojuma valdībai, kas atspoguļos visas vajadzības un nepieciešamās darbības visā nozarē, ieskaitot nevalstiskās organizācijas, privāto sektoru un mediju politiku, kas ir Kultūras ministrijas tiešā pārraudzībā.
Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI