E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16470
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Normatīvie akti tieši neaizliedz veikt brīvprātīgā darbu reliģiskā organizācijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. martā, 2019
Kaija

Vai fiziskai personai Latvijas likumdošana atļauj veikt brīvprātīgo darbu reliģiskā organizācijā? Un vai reliģiskai organizācijai ir atļauts nodarbināt cilvēkus brīvprātīgos darbos? Skatījos Brīvprātīgā darba likumu – tur reliģiskās organizācijas nav pieminētas. Taču ikkatrā baznīcā cilvēki brīvprātīgi kalpo.

A
atbild:
08. martā, 2019
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jānis Muižnieks, zvērināts advokāts

Brīvprātīgais darbs ir personas izvēle – tā pēc pašas vēlēšanās atvēl laiku un enerģiju darbiem, kas nes labumu citiem un visai sabiedrībai kopumā, darot to brīvprātīgi un bez atlīdzības.

Cilvēki veic brīvprātīgo darbu pēc savas brīvas gribas un izvēlas to darīt, balstoties uz personisku motivāciju, negūstot finansiālu labumu. Brīvprātīgais darbs ir solidaritātes apliecinājums un veids, kā indivīdi un apvienības konstatē un risina humānas, sociālas un ar vidi saistītas vajadzības un problēmas. Brīvprātīgajam darbam ir būtiska ietekme arī ārpus valsts robežām. Pārrobežu brīvprātīgais darbs paver iespējas izglītības, nodarbinātības un pilsoniskuma jomā.

Brīvprātīgā darba likuma 3. pants nosaka brīvprātīgā darba organizētāja subjektus, kuru skaitā nav iekļautas reliģiskās organizācijas.

Civilo tiesību, kas arī ir brīvprātīgo darbs, attiecību princips nosaka, ka atļauts viss, kas nav aizliegts.

Nedz Brīvprātīgā darba likuma, nedz Reliģisko organizāciju likuma normas tieši neaizliedz brīvprātīgā darba veikšanu reliģiskā organizācijā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 58 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas