E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3705
Lasīšanai: 2 minūtes

Jaunais īpašnieks atbild par lodžijas nelikumīgu aizstiklošanu

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. februārī, 2014
Ivars Lanka

Ir iegādāts dzīvoklis un veicot saskaņotu remontu kaimiņiem ļoti nepatika trokšņošana un uzrakstīja iesniegumu, ka mēs patvaļīgi apvienojam 2 dzīvokļus. Atnākusī pārbaude konstatēja 1) virs vienām iekšdurvīm to nomaiņas rezultātā radušos caurumu aiztaisītu ar reģipsi (aile virs durvīm izveidota jauna) un 2) iepriekšējo īpašnieku aizstikloto lodžiju - sanāk esam veikuši nelikumīgu būvniecību. Sola sodu - kā būt?

A
atbild:
06. februārī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

No jautājuma nav izprotams, ar ko bijis saskaņots dzīvokļa remonts – ar mājas pārvaldnieku vai būvvaldi. Ja remonts neskar kopīpašumā esošo daļu, ar pārējiem dzīvokļu īpašniekiem tas nebija jāsaskaņo (Dzīvokļa īpašuma likuma 11.pants).

Ja jaunais dzīvokļa īpašnieks šā nekustamā īpašuma iegādes laikā nav bijis pietiekami vērīgs un nav noskaidrojis, vai lodžija aizstiklota ar pārējo iedzīvotāju piekrišanu un būvvaldē apstiprinātu projektu, tātad – likumīgi, tad šis būvdarbu legalizācijas process jāuzņemas jaunajam īpašniekam. Pierādīt, ka lodžiju aizstiklojis iepriekšējais īpašnieks, būs ļoti grūti vai pat neiespējami.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas