E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8722
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Bērnudārzs, ja deklarētā dzīvesvieta ir citā pašvaldībā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. janvārī, 2016
Ilze

Situācija tāda. Nu jau gadu dzīvojam Upesgrīvā (Mērsraga novads), neesam tur deklarējušies. Periodā no šī gada jūlija līdz decembrim ir iespējama pārvākšanās atpakaļ uz Rīgu, kur bērns ir rindā uz pašvaldības bērnudārziem. Vai ir iespējams, nepazaudējot rindu uz Rīgas bērnudārziem, iestāties kādā valsts apmaksātā bērnudārzā ārpus Rīgas, ja pašlaik tā ir dzīvesvieta? Vai obligāti jādeklarējas konkrētajā pašvaldībā, lai tiktu valsts apmaksātā bērnudārzā? Ja bērns tagad iestāsies Mērsragā valsts apmaksātā bērnudārzā, vai nepazaudēs vietas rindās uz Rīgas valsts apmaksātajiem bērnudārziem? Bērnam 26.01.16. paliek pusotrs gads un gribu laist dārziņā, lai palēnām pati varu nedaudz pastrādāt profesijā. Kā rīkoties šādā situācijā? Varbūt jūs zināt kādu valsts institūciju, kura man varētu sniegt atbildes uz šiem jautājumiem? Paldies jau iepriekš.

A
atbild:
18. janvārī, 2016
Edīte Brikmane
LV portāls

Jums nav obligāti jābūt deklarētai pašvaldībā, lai saņemtu tās nodrošināto pirmsskolas izglītības pakalpojumu. Ir noteikta kārtība, kādā pašvaldība (šai gadījumā Rīga), kuras administratīvajā teritorijā deklarētie iedzīvotāji izmanto citas pašvaldības izglītības iestādes pakalpojumus, noslēdz līgumus ar citām pašvaldībām (piemēram, Mērsraga novadu) par iedzīvotājiem sniegto izglītības pakalpojumu samaksu (skat. Ministru kabineta noteikumus Nr.250 „Kārtība, kādā veicami pašvaldību savstarpējie norēķini par izglītības iestāžu vai sociālās aprūpes iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem”).

Līdz ar to, ja Mērsragā ir brīva vieta pašvaldības bērnudārzā, bērns var to apmeklēt, esot deklarēts Rīgas pilsētā. Konkrētāk par pirmsskolas izglītības nodrošināšanas kārtību Mērsraga novadā aicinām interesēties šīs pašvaldības domē.

Tāpat, atbildot uz līdzīgu jautājumu, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde ir norādījusi: ja bērns apmeklē bērnudārzu citā pašvaldībā, viņš joprojām var būt reģistrēts uzņemšanai Rīgas pašvaldības bērnudārzā. Taču ir svarīgi, lai tiktu saglabāta deklarētā dzīvesvieta Rīgas administratīvajā teritorijā (skat. „Bērns var palikt reģistrēts uzņemšanai Rīgas bērnudārzā”).

Ja rodas vēl kādi jautājumi par uzņemšanas kārtību Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs, aicinām vērsties Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā (tālr. 67026816, 67026833).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas