E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7743
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Izglītības dokumenta oriģināla apliecināšana

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. augustā, 2015
Sigita

Labdien! Lai reģistrētos par sertificētu aukli, ir iespējams dokumentus nosūtīt pa pastu. Kā šādā veidā būs iespējams uzrādīt pievienoto pielikumu kopiju oriģinālus?

A
atbild:
20. augustā, 2015
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Ja cilvēks, kas vēlas reģistrēties bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrā (par sertificētu aukli), ierodas klātienē Izglītības kvalitātes valsts dienestā un uzrāda dokumentu oriģinālus, iesniegto dokumentu kopiju pareizību var apliecināt kvalitātes dienests. Savukārt, ja dokumenti tiek nosūtīti pa pastu, iesniegto dokumentu atvasinājumu (t.sk. kopiju) atbilstībai oriģināliem saskaņā ar Dokumentu juridiskā spēka likuma 6.pantu jābūt apliecinātiem organizācijā, kas dokumentu sagatavojusi un izdevusi.

Vienlaikus jāpiebilst, ka visiem iesniegtajiem dokumentiem jābūt noformētiem atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.916 „Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība”. Gadījumos kad kvalitātes dienestam rodas šaubas par iesniegto dokumentu kopiju tiesiskumu, tas sazinās ar iestādi, kas izdevusi dokumentu oriģinālus.

Dokumentu juridiskā spēka likums arī paredz: ja iestādei, kura saņēmusi kopiju, nepieciešams pārliecināties par dokumenta kopijas pareizību, tā var pieprasīt, lai tiek uzrādīts dokumenta oriģināls.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas