E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6899
Lasīšanai: 3 minūtes

Izsoles atzītas par nenotikušām

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. aprīlī, 2015
janis romanovs

Saskaņā ar izsoles aktu man ir jāmaksā valsts nodeva EUR 512,20 par iegādāto īpašuma, īpašuma tiesību un ķīlas tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā. Kā izriet no novērtējuma, īpašuma tiesību un ķīlas tiesību nostiprināšana zemesgrāmatā manā gadījumā nav iespējama, jo īpašumtiesības uz vērtējamo objektu nav reģistrētas zg., tas ir, zeme zem tā nav vēl privatizēta/izpirkta no VAS „Privatizācijas aģentūra" un iepriekš uz to bija tikai tiesiskais valdītājs fiziska persona, kura vietā tagad stājos es! Lūdzu Jūs rast skaidrojumu par nepieciešamību maksāt ZTI valsts nodevu EUR 512,20 par Kaņieru ielā 11, Jurmalā, īpašuma tiesību un ķīlas tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā, par procedūru, kura, manuprāt, pašlaik nav iespējama un ilgi nebūs izdarāma?

A
atbild:
07. maijā, 2015
Privatizācijas aģentūra
Daiga Čūdere, juriskonsulte

Sazinoties ar tiesu izpildītāju Intu Kešāni, tika noskaidrots, ka valsts nodeva par īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā aprēķināta atbilstoši 2009.gada 27.oktobra MK noteikumiem Nr.1250 „Noteikumi par valsts nodevu par īpašuma tiesību un ķīlas tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā”. Zeme zem ēkām nav pārdota.

Visiem pretendentiem, kas vēlējās piedalījās izsolē, arī ieguvējam, pirms izsoles tika izskaidrots, ka ēkas nav ierakstītas zemesgrāmatā un kādas ir pārdoto ēku kadastrālās vērtības. Ēku izsoli rīko tiesu izpildītāja, kā arī pēc izsoles aprēķina valsts nodevas, kas ieguvējam jāmaksā, lai tiesu izpildītāja varētu iesniegt pieteikumu zemesgrāmatā par izsoles akta apstiprināšanu un īpašuma tiesību nostiprināšanu uz ieguvēja vārda.

Tādējādi ar visiem jautājumiem, kas saistīti ar īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā, pamatojoties uz tiesas nolēmumu, ir jāvēršas pie tiesu izpildītājas Intas Kešānes.  

Šodien (07.05. – red.) no Intas Kešānes biroja tika saņemta informācija, ka ieguvējs Ivans Borisovs nav samaksājis nosolīto summu par nekustamajiem īpašumiem Kaņiera ielā 12, Kaņiera ielā 13, Kaņiera ielā 18 un Melnezera ielā 4, Jūrmalā,  un izsoles ir atzītas par nenotikušām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas