E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15164
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Valsts dzīvokļu atsavināšanas kārtība

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. septembrī, 2018
Jelizaveta

Kur var iepazīties ar dzīvokļu, kas pieder valstij un domāti atsavināšanai, sarakstiem? Vīramāte dzīvo valstij piederošā dzīvoklī. Kur es varu uzzināt, vai par to ir vai nav jau sagatavots atsavināšanas plāns? Vai ir jāraksta pašvaldībai un jājautā konkrēti par noteikto dzīvokli? Ar tiešu jautājumu pašvaldībai baidos pievērst lieku uzmanību un paātrināt atsavināšanas laiku.

A
atbild:
11. septembrī, 2018
Privatizācijas aģentūra
Iveta Kamina, Dzīvojamo māju un dzīvokļu departamenta vadītāja

Privatizācijas aģentūra, pamatojoties uz attiecīgu Ministru kabineta (MK) rīkojumu, atsavina valsts dzīvokļu īpašumus, kuru privatizācijas tiesības nav izmantotas likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” noteiktajā termiņā un kārtībā, kā arī par bezmantinieka mantu atzītos dzīvokļu īpašumus, kas nav apgrūtināti ar kreditoru prasījumiem un no kuru pārņemšanas īpašumā pašvaldības ir atteikušās. Valsts dzīvokli var lietot tikai un vienīgi, pamatojoties uz īres līgumu, kas noslēgts ar valsts dzīvokļa valdītāju. Par valsts dzīvokļa virzīšanu atsavināšanai ir atbildīgs valsts dzīvokļa tiesiskais valdītājs jeb persona, kura kā izīrētāja ir noslēgusi dzīvokļa īres līgumu. Līdz ar to aicinām vērsties pie izīrētāja, lai noskaidrotu, vai un kad ir plānota dzīvokļa atsavināšana.

Tā kā valsts dzīvokļi atrodas dažādu institūciju valdījumā, vienota valsts dzīvokļu saraksta nav, attiecīgi nav arī vienota kopēja atsavināšanas plāna. Jāatgādina, ka saskaņā ar MK 01.02.2011. noteikumu Nr. 109 “Kārtība, kādā atsavināma publiskas personas manta” 2. punktu un 5. punktu valsts dzīvokļa īrnieks jebkurā laikā var iesniegt atsavināšanas ierosinājumu dzīvokļa valdītājam (izīrētājam) – Privatizācijas aģentūrai. Par katra valsts dzīvokļa atsavināšanu tiek izdots attiecīgs MK rīkojums.

Privatizācijas aģentūras mājaslapā var iepazīties ar īpašumiem, kurus tiek piedāvāts iegādāties šobrīd izsolēs, kā arī īpašumu sarakstu, kas tiek gatavoti pārdošanai. Bet, kā jau minējām, ieteikums ir vērsties pie dzīvokļa izīrētāja un noskaidrot, kāda ir plānotā turpmākā rīcība ar šo īpašumu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas