E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4748
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Uzturlīdzekļu apmērs nav atkarīgs no vecāku pilsonības

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. jūlijā, 2014
Inese Kazakova

Labdien, man ir tāds jautājums. Ja es iesniedzu iesniegumu tiesā par uzturlīdzekļu piešķiršanu, bet tēvs ir Krievijas pilsonis, tad kā tiesa aprēķina uzturlīdzekļu apmēru? Tas nevar būt mazāks par minimālo uzturlīdzekļu apmēru, kas tika izveidots mūsu valstī?

A
atbild:
11. jūlijā, 2014
Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija
Linda Strazdiņa, Starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja

Atbildot uz Jūsu jautājumu, Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija informē, ka uzturlīdzekļu apmēru nosaka tiesnesis, izskatot un ņemot vērā konkrētā lietā iesniegtos pierādījumus, ja vecāki par uzturlīdzekļu apmēru nevar savstarpēji vienoties. Uzturlīdzekļu apmēra noteikšanā bērna tēva, mātes vai bērna pilsonībai nav nozīmes.

Nosakot uzturlīdzekļu apmēru, tiek ņemtas vērā bērna intereses, vajadzības un ikmēneša izdevumi, kā arī vecāku finansiālais stāvoklis un spējas bērnu uzturēt. Ministru kabineta 2013.gada 15.janvāra noteikumi Nr.37 „Noteikumi par minimālo uzturlīdzekļu apmēru bērnam” nosaka, ka vecākam neatkarīgi no viņa spējām uzturēt bērnu un mantas stāvokļa ir pienākums nodrošināt katram savam bērnam minimālos uzturlīdzekļus. Bērnam no viņa piedzimšanas līdz 7 gadu vecuma sasniegšanai minimālie uzturlīdzekļi ir 25% apmērā no minimālās mēneša darba algas (tas ir, 25% no EUR 320,00 jeb EUR 80,00). Savukārt bērnam no 7 gadu vecuma sasniegšanas līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai – 30% apmērā no Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas (tas ir, 30% no EUR 320,00 jeb EUR 96,00).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas