E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4344
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Par bērnu skaita apliecinājuma saņemšanu

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. maijā, 2014
Iveta Kozlovska

Vai daudzbērnu ģimenes statuss tiek piešķirts arī tad, ja viens no bērniem dzīvo citā ģimenē?

A
atbild:
06. jūnijā, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Lai speciālisti varētu atbildēt uz Jūsu jautājumu, būtu nepieciešama precīzāka informācija par situāciju, kāpēc viens no bērniem dzīvo citā ģimenē. Piemēram, vai ir šķirta laulība un bērni dzīvo pie dažādiem vecākiem, vai ir atņemtas aprūpes tiesības, vai ir kāds cits iemesls. Uz LV portāla nosūtīto lūgumu jautājumu precizēt atbildi neesam saņēmuši. Tāpēc tiek sniegts izklāsts, kā apliecināms bērnu skaits ģimenē. 

Bērna skaitu ģimenē var apliecināt attiecīgs ieraksts par bērniem vecāka pasē, izziņa ar informāciju no Iedzīvotāju reģistra vai bērnu dzimšanas apliecības. 

Atbilstoši Ministru kabineta 2012.gada 21.februāra noteikumu Nr.134 „Personu apliecinošu dokumentu noteikumi” 9.punktam pasē, ja persona vēlas, iekļauj ziņas par personas bērniem, kas jaunāki par 18 gadiem (bērna personvārds, dzimšanas datums, dzimums, personas kods, ja bērns reģistrēts Iedzīvotāju reģistrā). Ierakstu par bērniem pasē var izdarīt bez maksas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldēs nodaļās, iesniedzot pasi un bērnu dzimšanas apliecības; ierakstu veic piecu dienu laikā. 

Savukārt informāciju no Iedzīvotāju reģistra par sevi un saviem bērniem, kas jaunāki par 18 gadiem, atbilstoši Iedzīvotāju reģistra likuma 18.pantā noteiktajam persona ir tiesīga pieprasīt divas reizes kalendāra gadā bez maksas. Informāciju var pieprasīt:

  • klātienē vai pa pastu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajās nodaļās;
  • pa pastu Iedzīvotāju reģistra departamentā (Rīgā, Čiekurkalna 1. līnija 1, k -3);
  • bez maksas elektroniski portālā www.latvija.lv.  

Papildus informāciju par nepieciešamiem dokumentiem izziņas saņemšanai, kā arī kontaktus var atrast Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājaslapā www.pmlp.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas