E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4295
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1

Nodokļa atvieglojumi par studentu, ja viņa alga ir līdz 165 eiro

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. maijā, 2014
Inara Dzintara

Vai pienākas nodokļu atvieglojumi, ja apgādībā ir bērns, kurš studē LU, nav sasniedzis 24 gadu vecumu, bet strādā paralēli mācībām?

A
atbild:
09. maijā, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likuma „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 13.pants (Atvieglojumi maksātājam) paredz, ka vienam no vecākiem var piemērot atvieglojumu par bērnu, kamēr viņš turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu, bet ne ilgāk kā līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai. 

Tiesības uz atvieglojumu par dēlu var būt, ja viņš patstāvīgi saņem ar nodokli apliekamus ienākumus, taču tikai tad, ja tie nepārsniedz nodokļa atvieglojuma apmēru (2014.gadā – 165 eiro mēnesī) un viņš nav iesniedzis savam darba devējam algas nodokļa grāmatiņu, tātad viņa algai netiek piemērots neapliekamais minimums. 

Lai piemērotu atvieglojumu par apgādībā esošām personām, kuras turpina mācības, Valsts ieņēmumu dienestam jāiesniedz mācību iestādes izziņa, ka apgādībā esoša persona pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas turpina augstākās izglītības iegūšanu. 

Par nodokļa atvieglojuma piemērošanu varat uzzināt Valsts ieņēmumu dienestā jebkurā klientu apkalpošanas centrā. Informatīvai tālrunis 1898.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas