E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3795
Lasīšanai: 2 minūtes

Zaudējumus piedzīt nebūs vienkārši

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. februārī, 2014
Ilze Kalniņa

Labdien! Vēlējos jautāt, ko darīt šādā situācijā - mans apakšējais kaimiņš, kurš ir atslēdzies no centralizētās siltumapgādes sistēmas, nekurina dzīvokli, līdz ar to manā dzīvoklī rodas pelējums un citi bojājumi. Vai varu no viņa šos zaudējumus piedzīt? Vai kaimiņam ir jānodrošina savā dzīvoklī +18 grādu temperatūra?

A
atbild:
21. februārī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš sniedz šādu atbildi: „Dzīvokļa īpašnieks par savam īpašumam nodarītā kaitējuma piedzīšanu var sniegt prasību tiesā, bet tai jābūt juridiski precīzi sastādītai un arī jāspēj šo prasījumu pierādīt, jo taisnību panākt (kaut vai pierādīt zaudējumu apmēru) nebūs viegli.”

Otrkārt, ja izdodas noskaidrot, ka kaimiņš no centralizētās apkures ir atslēdzies nelikumīgi, tiesā var mēģināt piedzīt no viņa pilnu samaksu par apkuri. Ja šādas sankcijas tiktu piemērotas, tad šis īpašnieks varbūt sāktu domāt par dzīvokļa apsildīšanu.

Taču citādi piespiest viņu uzturēt savā īpašumā noteiktu temperatūru faktiski nav iespējams. Kaut vai tādēļ, ka viņš dzīvoklī, iespējams, nedzīvo, ka viņam ir tiesības nevienu baudītāju tajā neielaist un arī prasība īpašniekam uzturēt kādu noteiktu temperatūru savā dzīvoklī nav noteikta nevienā normatīvajā aktā.

Ja dzīves apstākļi kļūst ļoti apgrūtinoši, V.Peipiņš iesaka domāt par dzīvesvietas maiņu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 122 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas