E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3672
Lasīšanai: 2 minūtes

Pašvaldība nosaka dzīvokļa īres līguma termiņu

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. februārī, 2014
Kristīne Strodiņa

Dzīvojam denacionalizētā mājā, ar pirmo mājas īpašnieku bija noslēgts beztermiņa īres līgums. Kopš 1995.gada esam reģistrējušies Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldē, lai saņemtu palīdzību dzīvojamās telpas izīrēšanā kā personas ar noteikt. ienākumiem. Pašlaik Rīgas pilsētas pašvaldība piedāvāja īrēt dzīvokli, noslēdzot īres līgumu uz diviem gadiem, un pēc termiņa izbeigšanas, ja būs izpildīti visi līguma nosacījumi, pagarinot līgumu automātiski. Jautājums: vai ir likumīgi piedāvāt mums noslēgt terminētu īres līgumu, ja pašlaik, dzīvojot denacional. mājā, mums ir noslēgts beztermiņa īres līgums? Vai pašvaldībai ir tiesības piedāvāt mums līgumu ar sliktākiem līguma nosacījumiem?

A
atbild:
04. februārī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Jā, pašvaldība ir tiesīga piedāvāt īres līgumu uz diviem gadiem un prasīt, lai īrnieks pilda īres līguma nosacījumus. Pašvaldība nedod dzīvokli īpašumā, tas ir pašvaldības īpašums, kuru tā var tikai izīrēt. 

Likums „Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” nosaka: izīrējot dzīvojamo telpu, pašvaldības dome vai tās deleģēta institūcija nosaka, uz kādu termiņu slēdzams īres līgums. 

Rīgas domes 2010.gada 15.jūnija saistošajos noteikumos Nr.80 “Par reģistrācijas un palīdzības sniegšanas kārtību dzīvokļa jautājumu risināšanā” paredzēts: pašvaldības dzīvojamās telpas izīrē uz divu gadu termiņu, līgumā iekļaujot saistību, kas paredz īrnieka tiesības prasīt līguma pagarināšanu, ja īrnieks pilda īres līguma nosacījumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 244 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas