E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 34006
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vienošanās līgums stājas spēkā tajā noteiktajā termiņā

J
jautā:
23. septembrī, 2024
Aiga

Labdien! Esmu parakstījusi abpusēju vienošanos par darba attiecību pārtraukšanu, kas stājas spēkā ar 28.09., bet 18.09. es saslimu un par to ziņoju vadībai. Pēkšņi bez brīdinājuma 23.09. saņēmu norēķinu, algas lapiņā nav apmaksāta neviena slimības diena. Kā izrādās, esmu bez brīdinājuma atlaista ar 20.09. Vai tā ir adekvāta rīcība no darba devēja puses?

A
atbild:
Šodien
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja puses – darbinieks un darba devējs – vienojas, ka darba attiecības tiek pārtrauktas, pamatojoties uz Darba likuma 114. pantu, tas nozīmē, ka tiek noslēgts vienošanās līgums, ko paraksta abas puses. Minētajā līgumā puses var vienoties arī par darba attiecību izbeigšanas laiku, un līgums stājas spēkā ar dienu, kas līgumā atrunāta.  

Jāņem vērā, ka vienošanās līguma gadījumā darbinieka slimības laiks nepagarina tā termiņu par slimības laiku, kā tas ir darbinieka uzteikuma gadījumā, – darbinieks var prasīt slimības laika neieskaitīšanu uzteikuma termiņā.  Tomēr izbeigt darba attiecības pirms vienošanās termiņa ir prettiesiski. Jums ir tiesības vērsties pie darba devēja un prasīt izmaksāt slimības pabalstu par darbnespējas lapas A laiku līdz vienošanās līgumā noteiktajam termiņam par darba attiecību izbeigšanu.  

Vairāk par pušu vienošanos varat lasīt LV portāla skaidrojumā “Darba attiecību izbeigšana. Pušu vienošanās”. 

Pēc darba attiecību izbeigšanas atbilstoši likuma “Par maternitātes un slimību apdrošināšanu”13. panta ceturtajai daļai darbnespējas lapu B jums apmaksās 30 kalendāra dienu periodā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 290 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas