E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33906
Lasīšanai: 2 minūtes

Darbnespējas lapas B apmaksa pēc darba attiecību izbeigšanas

J
jautā:
13. septembrī, 2024
Aivis

Labdien! Slimības dēļ nācās ņemt darbnespējas lapu. Tiklīdz darbnespējas lapa A tika noslēgta, mani atlaida no darba. Pašlaik ir darbnespējas lapa B. Vai es par darbnespējas lapu B saņemšu slimības pabalstu, ja vairāk neskaitos darbā?

A
atbild:
23. septembrī, 2024
Zaida Kalniņa
LV portāls

No sniegtās informācijas nav skaidrs, ko nozīmē “es tiku atlaists no darba”. Proti, kāds saskaņā ar Darba likumu ir bijis darba attiecību izbeigšanas pamatojums. Saslimšana, kad tiek izsniegta darbnespējas lapa A, no darba devēja puses nevar būt par pamatojumu darba attiecību izbeigšanai.  

Darbnespējas lapa B nodarbinātajam, ar kuru darba attiecības tiek izbeigtas, tiek apmaksāta kā slimības pabalsts, ja ir veiktas vai bija jāveic obligātās iemaksas slimības apdrošināšanai ne mazāk kā trīs mēnešus pēdējo sešu mēnešu periodā pirms mēneša, kurā iestājies apdrošināšanas gadījums (pirmā darbnespējas diena), vai ne mazāk kā sešus mēnešus pēdējo 24 mēnešu laikā. Slimības pabalstu izmaksā 30 kalendāra dienas, kas seko darba attiecību pārtraukšanas datumam. 

Vairāk par darbnespējas lapu B varat lasīt LV portāla skaidrojumā–infografikā “Slimības lapas B izsniegšana. Aktuālais regulējums no 2024. gada”. Jūs varat vērsties VSAA, rakstot uz e-pasta adresi konsultacijas@vsaa.gov.lv, lai noskaidrotu par slimības pabalsta apmaksu konkrētajā gadījumā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas