E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33858
Lasīšanai: 2 minūtes

Kā saņemt atbalstu siltumsūkņa uzstādīšanai

J
jautā:
09. septembrī, 2024
Aldis

Esmu pensionārs, dzīvoju laukos. Vai tuvākajā laikā būs iespēja saņemt atbalstu siltumsūkņa gaiss-ūdens uzstādīšanai? Saules paneļi ir uzstādīti. 

A
atbild:
10. septembrī, 2024
Inese Helmane
LV portāls

Akciju sabiedrība “Latvijas finanšu institūcija “Altum”” skaidro, ka privātmāju energoefektivitātes programmā šobrīd ir rezervēts viss finansējums. No šī gada 2. augusta jaunus pieteikumus dalībai programmā vairs nepieņem. 

Savukārt informācija Centrālās finanšu un līguma aģentūras tīmekļvietnē liecina, ka programmā “Gaisa piesārņojumu mazinošu pasākumu īstenošana, uzlabojot mājsaimniecību siltumapgādes sistēmas” projektu iesniegšana siltumsūkņu uzstādīšanai mājsaimniecībās bija iespējama līdz pagājušā gada 25. septembrim. 

Informācija Vides investīciju fonda tīmekļvietnē liecina, ka atbalsta programmā “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana mājsaimniecībās – atbalsts atjaunojamo energoresursu izmantošanai” mājsaimniecības šobrīd var turpināt pieteikties valsts sniegtajam atbalstam, lai iegādātos un uzstādītu savā īpašumā saules paneļus, vēja ģeneratorus, kā arī siltumsūkņus, saules kolektorus, koksnes biomasas katlus vai pieslēgties centralizētajai siltumapgādes sistēmai. Vairāk informācijas var atrast šeit. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 93 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas