E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33836
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
3
3

Vai velosipēdus var turēt kāpņu laukumos

J
jautā:
06. septembrī, 2024
Ilze V.

Labdien! Vai daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpās pie ieejas un kāpņu pagriezienos drīkst turēt velosipēdus, skrejriteņus u. c. transportlīdzekļus? Vai ir kāds likums, kas to aizliedz? Mūsu kāpnēs ir pieci seši gb. pie ieejas, pirmajā pagriezienā divi trīs gb. Vai par to var ziņot pašvaldības policijai? Parasti tie ir saslieti kaudzē, līdz ar to nevar normāli paiet garām. 

A
atbild:
23. septembrī, 2024

Daudzdzīvokļu namu kāpņu telpas, pagrabtelpas un bēniņi ir koplietošanas telpas. Tādējādi par to kopīgo lietošanu mājas iedzīvotājiem ir savstarpēji jāvienojas. Visiem dzīvokļu īpašniekiem ir pienākums pildīt īpašnieku kopības pieņemtos lēmumus atbilstoši Dzīvokļa īpašuma likuma 4. un 9. pantā noteiktajam.

Attiecībā uz velosipēdu, skrejriteņu un citu transportlīdzekļu novietošanu daudzdzīvokļu namu kāpņu telpās ir līdzīgi kā ar automobiļu novietošanu pagalmā. Proti, tie nevar traucēt citiem mājas iedzīvotājiem brīvi pārvietoties un nevar būt par šķērsli operatīvajiem dienestiem (ātrajai palīdzībai, ugunsdzēsējiem). 

Ja neizdodas vienoties ar attiecīgo transportlīdzekļu īpašniekiem par to novietošanu, jums ir tiesības izsaukt pašvaldības policiju. 

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 7 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas