E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33519
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Skola
1
1

Sporta trenera atbildība bērnu uzraudzībā

J
jautā:
08. augustā, 2024
Tatjana

Labdien! Futbola treniņa laikā bērns salauza roku. Lūzums radies, kad cits bērns pagrūda manu dēlu. Trenera vienīgā reakcija pēc notikušā: pateica, lai zvana vecākiem un lai atbrauc pakaļ. Kad es atbraucu, treneris pat nepavadīja bērnu līdz automašīnai, bērns ar lauztu roku stūma divriteni pats. Savukārt es tuvāk piebraukt nevarēju, jo skolas teritorijā iebraukt ir aizliegts un automašīnu blakus atstāt nevarēja, tāpēc man bija jāpaliek pie vārtiem. Vai treneris ir pārkāpis kādus noteikumus, vai viņam nebija jāizsauc ātrā palīdzība? Vai futbola klubam ir jākompensē radušies zaudējumi, tādi kā iepriekš apmaksāta nometne, kuru vajadzēja apmeklēt nākamajā dienā pēc traumas gūšanas? 

A
atbild:
13. augustā, 2024

Pieaugušajiem, kuru uzraudzībā atrodas bērns, ir jārīkojas bērna labākajās interesēs atbilstoši Bērnu tiesību aizsardzības likuma 5. pantā noteiktajam. Līdz ar to, ja bērns, atrodoties sporta treniņā, salauž roku, trenerim ir jāizsauc ātrā palīdzība, kā arī jāinformē vecāki par notikušo. 

Jūsu gadījumā, ja neizdodas aprunāties ar pašu treneri un noskaidrot lietas apstākļus, vienoties par atvainošanos (atrisināt situāciju miermīlīgi), tad par notikušo jāziņo sporta kluba vadītājam. 

Strīda gadījumā jūs varat par notikušo rakstīt iesniegumu pašvaldības policijai.   

Tāpat jums ir tiesības tiesā prasīt no trenera atlīdzināt morālo kaitējumu, prasības pieteikumā noteikti norādot tās vēlamo apmēru. Ar morālo kaitējumu jāsaprot fiziskas vai garīgas ciešanas, kas izraisītas ar neatļautas darbības rezultātā nodarītu cietušā nemantisko tiesību vai nemantisko labumu aizskārumu, atbilstoši Civillikuma 1635. pantā noteiktajam. Par to, kā sastādīt prasības pieteikumu tiesai, lasiet šeit 

Ir jāvērtē ar nometnes organizatoriem noslēgtā līguma noteikumi, proti, vai tiek atmaksāta nauda, ja dalībnieks gūst traumu un nevar doties uz nometni (notiek nelaimes gadījums). Ja tāda punkta līgumā nav, tad jautājums jāmēģina risināt ar nometnes organizētājiem pārrunu ceļā.  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas