E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33288
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1

Vai fiziska persona var noformēt preču pavaddokumentu

J
jautā:
14. jūlijā, 2024
Ilze

Labdien! Es savam priekam mājās gatavoju rokassprādzes. Man piedāvāja šis rokassprādzes tirgot kādas citas pilsētas veikaliņā. Pārdevējs prasa pavadzīmi, taču es nezinu, kā es, fiziska persona, varu pavadzīmi noformēt. 

A
atbild:
29. jūlijā, 2024
Lidija Dārziņa
LV portāls

Preču piegādes dokuments apliecina preču piegādes un saņemšanas faktu un var tikt izmantots, lai noteiktu preču izcelsmi un piederību preču saņemšanas un izsniegšanas vietās. 

Preču piegādes dokumentos ietveramie rekvizīti un informācija, šo dokumentu noformēšana un parakstīšanas kārtība noteikta Ministru kabineta 2021. gada 21. decembra noteikumos Nr. 877 “Grāmatvedības kārtošanas noteikumi”. 

Preču piegādes dokumentā iekļaujami vismaz šādi rekvizīti un informācija: ziņas par preču nosūtītāju (ja preču nosūtītājs ir fiziskā persona – vārds, uzvārds un personas kods; preču izsniegšanas vietas adrese; ziņas par preču saņēmēju – preču saņēmēja nosaukums (firma), reģistrācijas numurs (Uzņēmumu reģistrā vai Valsts ieņēmumu dienestā); preču nosaukums, mērvienība un daudzums; saimnieciskā darījuma vai darbības apraksts u. c. 

Par preču piegādes dokumenta nosaukumu var izmantot jebkādu nosaukumu, kas paskaidro saimniecisko darījumu: preču piegādes dokuments; preču pavaddokuments; pavadzīme u. c. 

VID tīmekļvietnē ir pieejams metodiskais materiāls “Preču piegādes dokuments”, kurā atrodami piegādes dokumentu informatīvie paraugi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas