E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33217
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai var prasīt līguma pārslēgšanu, ja tajā noteiktie apstākļi iestājušies pirms termiņa

J
jautā:
06. jūlijā, 2024
Valentīna

Labdien! Mācoties 10. klasē, novads izsniedza visiem skolēniem datorus, līgums tika noslēgts uz trim gadiem divos eksemplāros. Pabeidzot 12. klasi, dators paliek skolēnam, ja nepabeidz, tas jāatdod skolai. Tagad pēc skolas absolvēšanas novads pieprasa pārslēgt līgumu trijos eksemplāros, kurus parakstītu absolvents, vecāki un novads. Vai tas ir likumīgi? Līgums ir beidzies, un skolēns skolu ir pabeidzis. 

A
atbild:
17. jūlijā, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls

Tā kā no jūsu sniegtās informācijas nav zināms ne novads, ar kuru tika noslēgts līgums, ne līguma konkrētais saturs, iespējams sniegt tikai vispārīgu atbildi. 

Līgums ir noslēgts uz trim gadiem, bet datoru jums izsniedza desmitajā klasē, līdz ar to noteiktais līguma termiņš vēl nav beidzies un līgums ir spēkā. Tas var būt pamatā tam, ka līgums vai nu jāpārslēdz, vai tā darbība jāizbeidz pirms termiņa, jo ir iestājušies līgumā paredzētie apstākļi. Noslēgtajā līgumā, iespējams, nav ietverts nosacījums, kā rīkoties gadījumā, ja tā nosacījumi izpildīti pirms termiņa. Pārslēgt līgumu uz esošajiem nosacījumiem būtu absurdi. Tomēr novada pašvaldībai, iespējams, ir vēl citi apsvērumi. Turklāt mulsina prasība pārslēgt līgumu, kuru paraksta arī vecāki, jo vidusskolas absolvents, visdrīzāk, ir sasniedzis pilngadību.  

Ieteicams rūpīgi iepazīties ar visiem esošā līguma un novada piedāvātā jaunā līguma nosacījumiem. Atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem jāuzzina, sazinoties ar pašvaldību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 86 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas