E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3237
Lasīšanai: 1 minūte
6
6

Līdz mantojuma tiesību apstiprināšanai mantojumam jānodibina aizgādnība

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. novembrī, 2013
Oksana

Помогите пожалуйста ответить на вопрос контрольной. Умер единственный владелец и директор компании, в которой только у него было право подписи, в том числе и право представлять компанию. Каким образом ускоренно, не останавливая деятельность общества с ограниченной ответственностью, наследники могут получить право подписи в компании и в обществе с ограниченной ответственностью оставшуюся без персоны, у которой было право её представлять? Свой ответ обоснуйте соответствующими нормативными актами, регулирующими суть данного вопроса.

A
atbild:
22. novembrī, 2013
Uzņēmumu reģistrs
Jeļena Krimko, Funkciju izpildes departamenta valsts notāre

Lai problēmas uzņēmuma turpmākajā darbībā iespējami mazinātu un iespējami ātrākā ceļā kāda cita persona iegūtu paraksta tiesības rīkoties ar uzņēmumu, visam atstātajam mantojumam tiesas ceļā ir jānodibina aizgādnība. To nosaka Civillikuma 660. un 661.pants.

Lai to izdarītu, mantojuma saņēmējiem ir jāvēršas ar prasību tiesā, kas darbojas mantojuma atstājēja pēdējās dzīvesvietas teritorijā. Tiesa nodibinās mantojuma aizgādnību, par to paziņojot bāriņtiesai. Bāriņtiesa, balstoties uz tiesas nolēmumu un saskaņā ar Bāriņtiesu likuma 40.panta pirmās daļas 4.punktu nekavējoties lems par mantojuma aizgādņa iecelšanu. Ieceltais aizgādnis būs tiesīgs pārstāvēt mantojuma atstājēja mantojuma daļas, tai skaitā nodrošināt SIA turpmāko darbību.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas