E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17784
Lasīšanai: 2 minūtes
1
7
1
7

Kur noskaidrot, vai ceļazīme uzstādīta likumīgi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. augustā, 2019
Kristaps

Labdien! Man ir jautājums par zīmes “stāvēt aizliegts” likumību. Pie mājas Rīgā, Stirnu ielā 39, uzliktas šīs ierobežojošās zīmes. Turklāt ne tikai pie mājas, bet arī plašā teritorijā, kur, šķiet, nevarētu būt šai mājai piederoša zeme. Kā var pārbaudīt, vai viss ir atbilstoši likumam? Paldies!

A
atbild:
23. augustā, 2019
Linda Ņikona
LV portāls

Lai uzstādītu ceļazīmes zemesgabalā, kas kopīpašumā pieder dzīvokļu īpašniekiem, kopsapulcē par ceļazīmju uzstādīšanu jānobalso trīs ceturtdaļām dzīvokļu īpašnieku (vai pilnvaroto personu, bet ne īrnieku), par to sagatavojot attiecīgi parakstītu protokolu. Lai saņemtu saskaņojumu zīmes uzstādīšanai, VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) Satiksmes organizācijas uzraudzības daļā iesniedz:

  • iesniegumu;
  • dzīvokļu īpašnieku kopsapulces protokola kopiju;
  • satiksmes organizācijas shēmu;
  • zemesgrāmatas apliecības kopiju.

Ja daudzdzīvokļu mājas kopīpašnieki vienlaikus nav zemes, uz kuras atrodas daudzdzīvokļu māja, īpašnieki, tad, pamatojoties uz mājas kopīpašnieku lūgumu, LVC Satiksmes organizācijas uzraudzības daļā vēršas zemes īpašnieks vai viņa pilnvarota persona.

Uzzināt, vai uzstādītā ceļazīme vai uzvilktā līnija uz ielas ir saskaņota ar LVC, var noskaidrot, iesūtot jautājumu LVC mājaslapas sadaļā “Sazinieties ar mums”, zvanot pa tālruni 67036405 vai personīgi ierodoties Torņu ielā 7/9, 102. vai 104. kab., Rīgā (pieņemšanas laiki: otrdienā 15.00–17.00; piektdienā 9.00–11.00).

Lai uzstādītu likumīgu ceļazīmi, kuru ņem vērā policija un par kuras pārkāpšanu var piemērot Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (LAPK) noteikto administratīvo sodu, vienmēr būs jāiegūst LVC speciālistu atļauja. Lai noskaidrotu, vai ceļazīme ir sertificēta, primāri var paskatīties, vai ceļazīmes otrā pusē ir marķējums, kas to apstiprina, proti, ja zīme nav marķēta, tai nav tiesiska spēka.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas