E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32329
Lasīšanai: 2 minūtes

Darbnespējas lapas pagarināšanas kārtība, ilgstoši slimojot

J
jautā:
09. aprīlī, 2024
Vladislavs

Labdien! Es slimoju no 24.08.2023., un pirmajos sešos mēnešos ģimenes ārsts man pagarināja darbnespējas lapu, lai nodrošinātu ārstēšanu uz ārstu speciālistu slēdziena pamata. 12.02.2024. iesniedzu dokumentus VDEĀVK. Tā kā ārstēšanās kurss nav pabeigts, 26.02.2024. VDEĀVK izsniedza atzinumu par darbnespējas lapas pagarināšanu darbnespējas periodā, kas turpinās ilgāk par 26 nedēļām, jo turpināmi ārstēšanas un rehabilitācijas pasākumi. Vai nākamo sešu mēnešu periodā ģimenes ārstam arī jāiesaista ārsti speciālisti, lai saņemtu slēdzienus, uz kuru pamata pagarināt darbnespējas lapu un turpināt ārstēšanu? Vai ģimenes ārstam pietiek ar VDEĀVK atzinumu, uz kura pamata var vienpersoniski pagarināt darbnespējas lapu un turpināt ārstēšanu? Jau iepriekš pateicos par atbildi!

A
atbild:
09. maijā, 2024

Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija (VDEĀVK) sniedz atzinumu par darbnespējas lapas pagarināšanu darbnespējas periodā, kas turpinās ilgāk par 26 nedēļām.  

Veselības inspekcija paskaidro, ka VDEĀVK atzinums neatceļ Ministru kabineta noteikumu Nr. 152 “Darbnespējas lapu izsniegšanas un anulēšanas kārtība” 21.1 punkta prasību pēc 30 slimošanas dienām nosūtīt pacientu pie cita speciālista.  

Ārsts var nenosūtīt pacientu pie cita ārsta, ja personai darbnespēja ir iestājusies grūtniecības periodā; persona 30 dienu laikā ir ārstējusies stacionārā vai dienas stacionārā; personas darbnespēja saistīta ar traumu  kaulu lūzumu; darbnespējas cēlonis ir cukura diabēts, astma, ļaundabīgs audzējs, psihiska saslimšana; personai noteikta izolācija karantīnas laikā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 111 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas