E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32010
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Kopsapulces sasaukšana

J
jautā:
08. martā, 2024
guntis

Ar apsaimniekotāju ir noslēgts apsaimniekošanas/uzturēšanas līgums. Vai dzīvokļa īpašniekam (kaut vienam) ir tiesības prasīt, lai apsaimniekotājs sasauktu dzīvokļu īpašnieku kopsapulci? Kā to izdarīt? Vai nepieciešams dzīvokļa īpašnieka rakstisks iesniegums, kas nosūtīts pa pastu, vai dzīvokļa īpašnieka elektronisks iesniegums, kurš nosūtīts e-pastā?

A
atbild:
02. aprīlī, 2024

Dzīvokļa īpašuma likuma 19. pants noteic, ka dzīvokļu īpašnieku kopsapulci sasauc pēc viena vai vairāku dzīvokļu īpašnieku vai pārvaldnieka (turpmāk  kopsapulces organizators) iniciatīvas. Dzīvokļu īpašnieku kopsapulces sasaukšanas un norises kārtību, tostarp izmantojot elektroniskos tiešsaistes saziņas līdzekļus, nosaka dzīvokļu īpašnieku kopība. 

Vēršanās pie pārvaldnieka, nosūtot viņam iesniegumu papīra formātā vai elektroniski parakstītu dokumentu, ir vienlīdz juridiski saistoša, ja, izveidojot dokumentu, tiek ievērotas Dokumentu juridiskā spēka likuma 4. pantā noteiktās prasības. Nosūtot pārvaldniekam dokumentus papīra formātā, iesakām izmantot pasta komersantus, kas nodrošina piegādātā pasta sūtījuma izsekošanu (piemēram, ierakstīts pasta sūtījums), lai jūsu rīcībā būtu pierādījumi par dokumentu nosūtīšanu adresātam. 

Savukārt, nosūtot elektroniski parakstītu dokumentu, jāņem vērā Elektronisko dokumentu likuma 3. panta prasības, t. i.:   

  • Prasība pēc dokumenta rakstveida formas attiecībā uz elektronisko dokumentu ir izpildīta, ja elektroniskajam dokumentam ir elektroniskais paraksts un elektroniskais dokuments atbilst citām normatīvajos aktos noteiktajām prasībām. 
  • Elektroniskais dokuments uzskatāms par pašrocīgi parakstītu, ja tam ir drošs elektroniskais paraksts. Elektronisko dokumentu uzskata par pašrocīgi parakstītu arī tajos gadījumos, kad tam ir elektroniskais paraksts un puses par elektroniskā dokumenta parakstīšanu ar elektronisko parakstu ir vienojušās rakstveidā. Šādā gadījumā rakstveida vienošanās noformējama un parakstāma uz papīra vai elektroniski ar drošu elektronisko parakstu.
Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas