E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31745
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Kā panākt, lai īpašnieki nodotu ūdens skaitītāja rādījumus

J
jautā:
08. februārī, 2024
alberts

Kā var panākt, lai daudzdzīvokļu mājā ūdens skaitītāja rādījumi tiktu nodoti pareizi un laikus? Pārbaudē tika konstatēts, ka divos dzīvokļos nav uzrādīti 53 m3. Par to maksā pārējie iemītnieki. Pēc pārbaudes vienu mēnesi bija normāli, bet vēlāk viss atkārtojās. Ko un kā darīt, lai nevajadzētu apmaksāt citu rēķinus?

E-konsultācijā Nr. 31714 neredzu tiešu atbildi uz manis uzdoto jautājumu! Kā rīkoties, ja daudzdzīvokļu mājā divi īpašnieki ignorē pārējos dzīvokļa īpašniekus un nenodod pareizos ūdens skaitītāja rādījumus? “Ko jūs man padarīsiet? Man pie vienas vietas!” saka, ja kāds iebilst. 53 m3 ūdens nesakritība divos dzīvokļos tika konstatēta pārbaudē ar dzīvokļa pārvaldnieka klātbūtni.

A
atbild:
09. februārī, 2024
Inese Helmane
LV portāls

Dzīvokļa īpašuma likuma 10. pants noteic, ka katram dzīvokļa īpašniekam ir pienākums norēķināties par saņemtajiem pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu (piemēram, apkure, aukstais ūdens, kanalizācija, sadzīves atkritumu izvešana) u. c. pienākumi. Savukārt pārvaldniekam ir pienākums nodrošināt, lai nebūtu starpības starp dzīvokļu skaitītāju kopējo rādījumu un mājas kopējā (lielā) skaitītāja rādījumu.

Pieprasīt uzrādīt skaitītāja rādītājus dzīvoklī drīkst pārvaldnieks, bet ne cita dzīvokļa īpašnieks. Tādas tiesības pārvaldniekam izriet no īpašnieka pienākuma maksāt par patērēto ūdeni, kas noteikts Dzīvokļa īpašuma likumā.

Pārvaldnieka pienākumi noteikti arī Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā.

Ja netiek pareizi nodoti skaitītāja rādījumi, tad pārvaldniekam ieteicams regulāri apsekot dzīvokli, kā arī pieprasīt skaitītāja fotofiksāciju.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 238 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas