E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31584
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
2
1
2

Noslēgtā līguma sekas

J
jautā:
19. janvārī, 2024
Jekaterina Sokoļska

Pazīstama sieviete bez oficiāliem ienākumiem palūdza noformēt uz mana vārda auto līzingu. Pirmos divus gadus viņa maksāja par auto, apskati, OCTA, KASKO, visu maksāja. Pēc diviem gadiem pazuda. Vērsos policijā, kura pastāstīja, ka mana māte ir galvotājs, bet mana māte neko par to nezina un nebija iesaistīta. Māte nebija klāt līguma parakstīšanas brīdī, biju tikai es. 6. martā būs tiesa. Kādas ir manas izredzes? Man ir daudzbērnu ģimene, nav naudas, lai samaksātu par līzingu. Policija meklē šo personu, bet es neko par to nezinu.

A
atbild:
23. janvārī, 2024

Ja policija apgalvo, ka jūsu māte ir galvotājs, tad acīmredzot policijas rīcībā atrodas galvojuma līgums. Ja jūsu māte to nav parakstījusi, tad viņai ir tiesības iesniegt policijā iesniegumu par dokumenta viltošanu.

Cik ir saprotams no jautājuma, līzinga līgumu ar kredītiestādi jūs noslēdzāt labprātīgi, brīvi izsakot gribu, bez maldības, viltus vai spaidiem. Tātad līgums noslēgts tiesīgi. Civillikuma 1587. pants noteic, ka tiesīgi noslēgts līgums uzliek līdzējam pienākumu izpildīt apsolīto un ne darījuma sevišķais smagums, ne arī vēlāk radušās izpildīšanas grūtības nedod vienai pusei tiesību atkāpties no līguma, kaut arī atlīdzinot otrai zaudējumus.

Ja jums nav līdzekļu, lai segtu uzņemtās saistības, tad varat izskatīt jautājumu par maksātnespējas procesa uzsākšanu – par šo vairāk iespējams izlasīt LV portāla publicētajā e-konsultācijā “Par fiziskās personas maksātnespējas procesa uzsākšanu”.

Katrā ziņā pirms tiesas sēdes jums būtu ieteicams vērsties pie kvalificēta jurista vai zvērināta notāra, lai saņemtu pilnvērtīgu konsultāciju.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas