E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30891
Lasīšanai: 1 minūte
TĒMA: Skola
1
1

Pedagoga palīga darba slodze

J
jautā:
05. novembrī, 2023
Karīna

Esmu pedagoga palīgs skolā, slodze ir 40 stundu nedēļā. Darba laiks ir no plkst. 8.00 līdz 17.00. Direktore apgalvo, ka visas deviņas stundas ir jāpavada skolā, jo apmaksā astoņas stundas. Cik kontaktstundās es kā pedagoga palīgs varu piedalīties? Cik daudz ir citu pienākumu?

A
atbild:
22. novembrī, 2023
Sarmis Mikuda
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” 3. pielikuma “Pedagogu darba slodze un zemākā mēneša darba algas likme” 7. punktā noteikts, ka pedagoga palīga darba slodze nedēļā ir 30 astronomiskās stundas, no kurām ne vairāk kā 70% paredzētas mācību stundu/nodarbību vadīšanai. Izglītības iestādes vadītājs un pedagogs var vienoties arī par citu darba slodzes sadalījumu. Atbilstoši šādai slodzei zemākā darba algas likme ir 1020 eiro.

No minētā izriet, ka gadījumā, ja jums ir tarificēta viena slodze, darba laiks nekādi nevar būt astoņas vai pat deviņas stundas dienā (ja strādā piecas dienas nedēļā). Ja jums ir tarificētas 40 stundas nedēļā, atbilstoši augstākai jābūt arī mēneša darba samaksai.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas