E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30854
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Līgums ar uzlikumu

J
jautā:
02. novembrī, 2023
Rolands

Vai iepriekšējais īpašnieks var atņemt īpašumu esošajam īpašniekam, kurš ir reģistrēts zemesgrāmatā kā esošais īpašnieks? Iepriekšējais īpašnieks, pamatojoties uz to, ka ir pirkuma līgums un pārdošanas ierobežojums zemesgrāmatā, nedrīkst apgrūtināt, pārdot vai nomāt dzīvokli bez iepriekšējā īpašnieka rakstiskas atļaujas.

A
atbild:
05. decembrī, 2023
Signe Laizāne
LV portāls

Zemesgrāmatu likuma 4. pantā ir noteikts: “Zemesgrāmatās nostiprina (koroborē) tiesības uz nekustamajiem īpašumiem, saprotot ar tiesībām arī tiesību nodrošinājumus un aprobežojumus, ja no likuma satura un tiešā jēguma neizriet pretējais.”

Ar spēkā esošajiem pirkuma līguma nosacījumiem pārdevējs (iepriekšējais īpašnieks) var atcelt pirkuma–pārdošanas līgumu un atsavināt īpašumu, ja pircējs, kam īpašumtiesības ir nostiprinātas zemesgrāmatā, neievēro līguma saistības par īpašuma pārdošanas, nomas, ieķīlāšanas aizliegumu bez pārdevēja atļaujas. 

Lai sniegtu precīzu atbildi uz jautājumu, detalizēti jāzina pirkuma līguma nosacījumi, kā arī tas, par ko jūs ar pārdevēju esat vienojušies.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas