E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30629
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola

Kur vērsties, ja skolēns izglītības iestādē tiek pazemots

J
jautā:
05. oktobrī, 2023
Olga

Labdien! Vai privātskolās ir atļauts pazemot bērnus? Skolotājs apsauca manu nepilngadīgo bērnu (bērns nebija vainīgs). Kur man jāraksta iesniegums? Kāds likuma pants aizsargā bērnus no šādām situācijām?

A
atbild:
27. oktobrī, 2023
Sarmis Mikuda
LV portāls

Nevienā izglītības iestādē nav pieļaujama bērna pazemošana. Izglītības likuma 51. pantā “Pedagoga vispārējie pienākumi” noteikts, ka pedagoga pienākumi izglītošanas procesā cita starpā ir: 3) ievērot pedagoga profesionālās ētikas normas; 5) ievērot izglītojamā tiesības; 6) sadarboties ar izglītojamā ģimeni izglītības jautājumos. Tāpat jāņem vērā arī minētā likuma 54. pantā noteiktie izglītojamā pienākumi: 2) ievērot izglītības iestādes nolikumu vai satversmi un iekšējos normatīvos aktus, tai skaitā iekšējās kārtības noteikumus, un ar savu rīcību nediskreditēt izglītības iestādi; 4) ievērot pedagogu, izglītojamo un citu personu tiesības un intereses; 5) nepieļaut emocionālu un fizisku vardarbību; 7) būt pieklājīgam izglītības iestādē un ārpus tās.

No jūsu sniegtās informācijas nav skaidrs, kā tieši izpaudusies bērna pazemošana, kā veidojusies un risinājusies bērna un pedagoga konfliktsituācija. Tādēļ konkrētu atbildi nevaru jums sniegt.

Jebkurā gadījumā iesaku vispirms pārrunāt situāciju ar skolotāju, kurš, jūsuprāt, nekorekti izturējies pret bērnu. Tāpat varat informēt izglītības iestādes vadītāju klātienē vai ar viņam adresētu iesniegumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas