E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30514
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Vienkāršotai pārbūvei jāizstrādā paskaidrojuma raksts

J
jautā:
19. septembrī, 2023
Sandra

Labdien! Man ir jautājums par būvniecības ierosināšanu un nepieciešamajiem dokumentiem. Ēkas stāvam ir paredzēta vienkāršota pārbūve (tiks veikta jaunu ailu būvniecība). Ēka atrodas Rīgas vēsturiskā centra robežās. Ēka ir reģiona nozīmes kultūras piemineklis. Vai šādu būvniecību var iesniegt kā paskaidrojuma rakstu, atsaucoties uz Ministru kabineta noteikumu Nr. 529 “Ēku būvnoteikumi” 7.2 punktu: pirmās, otrās vai trešās grupas ēkas vai tās daļas vienkāršota pārbūve, izņemot šo noteikumu 7. un 7.1 punktā minēto gadījumu? Papildus gribu lūgt skaidrojumu par šī punkta daļu: izņemot šo noteikumu 7. un 7.1 punktā minēto gadījumu. Kas ir šis 7. un 7.1 punktā minētais gadījums?

A
atbild:
26. septembrī, 2023
Rīgas dome
Tatjana Smirnova, Zīmola un komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinatore

Šajā situācijā ir jāizstrādā paskaidrojuma raksts vienkāršotai pārbūvei, ja tiek paredzētas jaunas ailas ēkas nesošajās sienās (Ministru kabineta noteikumu Nr. 529 “Ēku būvnoteikumi” (ĒBN) 7.2 punkta 8. apakšpunkts), vai paskaidrojuma raksts vienkāršotai atjaunošanai, ja netiks skartas nesošās konstrukcijas (ĒBN 7.2 punkta 6. apakšpunkts). Būvniecības ieceres dokumentācija izstrādājama saskaņā ar ĒBN 24. punkta nosacījumiem.

Ņemot vērā, ka ēka ir reģiona nozīmes piemineklis, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumi Nr. 720 “Kultūras pieminekļu uzskaites, aizsardzības, izmantošanas un restaurācijas noteikumi” 35.1 apakšpunktu būvniecības iecere saskaņojama Nacionālajā kultūras mantojuma pārvaldē.

ĒBN 7. punktā  minēti gadījumi, kad būvniecības ieceres dokumenti nav nepieciešami, savukārt  ĒBN 7.1 punktā minēti gadījumi, kad būvvaldē iesniedz paziņojumu par būvniecību.

Jūsu minētā paredzētā būvniecība neatbilst ĒBN 7. vai 7.1 punktā definētajiem gadījumiem.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas