E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30342
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Iepriekšējā izglītībā sasniegto studiju rezultātu atzīšana

J
jautā:
02. septembrī, 2023
Vija

Sveiki! Profesionālā bakalaura studijas tika pārtrauktas 2. kursā ziemā (studēts trīs semestrus). Vai var iestāties 1. līmeņa augstākās izglītības studiju programmā? Vai sekmes ir pielīdzināmas?

A
atbild:
07. septembrī, 2023
Sarmis Mikuda
LV portāls

Jums ir tiesības uzsākt un pārtraukt studijas augstākās izglītības iestādē un studiju programmā, tostarp pāriet no bakalaura studiju programmas uz īsā cikla profesionālās augstākās izglītības (bij. pirmā līmeņa augstākās izglītības) programmu.

Iepriekšējā izglītībā sasniegto studiju rezultātu atzīšanas kārtību un kritērijus nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 505 “Ārpus formālās izglītības apgūto vai profesionālajā pieredzē iegūto kompetenču un iepriekšējā izglītībā sasniegtu studiju rezultātu atzīšanas noteikumi”. Pēc studiju uzsākšanas īsā cikla profesionālās augstākās izglītības  programmā jūs varat iesniegt augstskolā vai koledžā iesniegumu par iepriekšējā izglītībā sasniegto studiju rezultātu atzīšanu. Komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pieņems lēmumu par iepriekšējā izglītībā sasniegto studiju rezultātu atzīšanu, ja studiju moduļos vai studiju kursos sasniegtie studiju rezultāti atbilst attiecīgās augstskolas vai koledžas studiju programmas studiju moduļos vai kursos sasniedzamajiem studiju rezultātiem.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 248 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas