E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30047
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
1
1

Kā bērnu pārreģistrēt no Rīgas uz Salaspils bērnudārzu

J
jautā:
28. jūlijā, 2023
Irina

Labvakar! Dzīvojam Rīgā, bet grasāmies pārcelties uz Salaspili. Ir bērns, kurš iet bērnudārzā Rīgā. Kā bērnu pārreģistrēt citā bērnudārzā?

A
atbild:
12. augustā, 2023
Santa Galiņa
LV portāls

Vispirms aicinām vērsties pie esošās pirmsskolas izglītības iestādes (PII) vadītāja, lai informētu par nepieciešamību atskaitīt bērnu no PII.

Lai reģistrētu bērnu PII Salaspilī, jums ir saistoši Salaspils novada domes noteikumi.

Salaspils novada domes saistošie noteikumi “Kārtība, kādā Salaspils novada pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju” paredz, ka pieteikt bērnu reģistrācijai rindā uz PII var bērna vecāks, iesniedzot Salaspils novada valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā rakstisku pieteikumu (1. pielikums) vai piesakoties elektroniski tīmekļvietnē www.epakalpojumi.lv. Vecāks, reģistrējot bērnu, prioritārā secībā norāda trīs vēlamās PII (Salaspils novadā darbojas septiņas pašvaldības PII).

Reģistrējot bērnu klātienē klientu apkalpošanas centrā, vecākam ir pienākums uzrādīt personu apliecinošu dokumentu un bērna dzimšanas apliecību.

Saistošajos noteikumos uzsvērts, ka pirmsskolas izglītības iestādē vietas piešķir bērniem rindas kārtībā hronoloģiskā secībā pēc pieteikuma saņemšanas datuma no pusotra gada vecuma, ievērojot ārpus kārtas uzņemšanas priekšrocības un ņemot vērā brīvo vietu skaitu PII attiecīgajā vecuma grupā, kā arī vecāku izvēlēto pirmsskolas izglītības iestādi.

Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 4. punktā ir noteikts, ka gādāt par iedzīvotāju izglītību, tostarp nodrošināt iespēju iegūt obligāto izglītību un gādāt par pirmsskolas izglītības pieejamību, ir pašvaldības autonomā funkcija.

Pašvaldības pienākums saistībā ar Izglītības likuma 17. panta pirmajā daļā noteikto ir nodrošināt bērniem, kuru dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, iespēju iegūt pirmsskolas izglītību bērna dzīvesvietai tuvākajā pašvaldības izglītības iestādē, kura īsteno šādu izglītības programmu.

Tātad Salaspils pašvaldībai ir pienākums rindas kārtībā nodrošināt jūsu bērnam vietu PII, ja bērna dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 259 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas