E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29449
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja noticis datu apstrādes pārkāpums

J
jautā:
16. maijā, 2023
Kristīne

Labdien! Kā pareizi rīkoties situācijā, kad uzņēmums kļūdaini ir nosūtījis mūsu personas datus pavisam citai personai? Informācija, kas ir apdraudēta: vārds, uzvārds, rezervācijas numurs, kontaktinformācija, lidojuma datums un laiks. Uzņēmums apgalvo, ka nekāda finanšu informācija netika nosūtīta, bet mēs nevaram iegūt pierādījumus, mums atliek vien ticēt uz vārda. Vai varat, lūdzu, pateikt, vai mēs varam saņemt finansiālu kompensāciju un kurā iestādē mums ir jāvēršas? Uzņēmums, kas noplūdināja datus, ir reģistrēts ES.

A
atbild:
05. jūnijā, 2023

Fizisko personu datu aizsardzības uzraudzības iestāde Latvijā ir Datu valsts inspekcija. Ja datu apstrādē pārzinis ir pieļāvis nesankcionētu jūsu personas datu izpaušanu trešajām pusem, tad pārzinim ir pienākums par to 72 stundu paziņot uzraudzības iestādei saskaņā ar Visparīgās datu aizsardzības regulas 2016/679 33. pantu.

Ja jums ir pamatotas šaubas par izpaustās informācijas apjomu, tad varat vērsties Datu valsts inspekcijā ar motivētu iesniegumu, lūdzot pārbaudīt izpausto datu apjomu un pārziņa veiktās darbības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas