E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29404
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Atvaļinājums tiek piešķirts kalendāra nedēļās, neskaitot svētku dienas

J
jautā:
12. maijā, 2023
Līga

Esmu pirmsskolas skolotāja. Mans atvaļinājums ir astoņas nedēļas. Ja es šogad ņemu atvaļinājumu no 2.jūnija, kad, pēc likuma, man būtu jāatgriežas? Vai tad, ja atvaļinājuma laikā ir svētku dienas, tās var ieskaitīt kā sestdienu un svētdienu? It kā pēc darba grafika tās ir brīvdienas.

A
atbild:
19. maijā, 2023
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likums, kurā ir noteikta vispārējā atvaļinājuma piešķiršanas kārtība, paredzēts, ka atvaļinājums tiek piešķirts  kalendāra nedēļās, neskaitot svētku dienas.  Katru nedēļu veido piecas darba dienas un divas atpūtas dienas – sestdiena, svētdiena. Atvaļinājuma laikā darba devējs apmaksā darba dienas.  Svētku dienas pagarina atvaļinājumu, pieskaitot konkrētu svētku dienu skaitu pēdējai atvaļinājuma dienai.

Speciālajā likumā, kurā noteikts pedagogiem piešķiramā ikgadējā atvaļinājumu ilgums, Izglītības likuma 52.panta pirmās daļas 2.punktā noteikts, ka ikgadējais atvaļinājums pedagogam ir 8 kalendāra nedēļas.

 Ja jums atvaļinājums tiks piešķirts no 2.jūnija 8 kalendāra nedēļas, pēdējā atvaļinājuma diena būtu 27.jūlijs. Taču,  tā kā atvaļinājuma laikā būs 3 svētku dienas 23., 24. jūnijs (Līgo un Jāņu diena) un 9. jūlijs (Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku noslēguma diena), jūsu atvaļinājuma pēdējā diena būs 30.jūlijs.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas