E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28791
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kā novēlēt mantiniekam savu īpašumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. martā, 2023
Rita Andersone

Esmu veca, gribu novēlēt radiniekam mantojumu. Kādi dokumenti ir nepieciešami?

A
atbild:
21. martā, 2023

Jums ir vairākas iespējas, kā savu īpašumu nodot citai personai. Proti, jūs varat dzīves laikā noslēgt dāvinājuma līgumu, ar kuru bez atlīdzības varat uzdāvināt sev piederošu īpašumu izvēlētajai personai. Vairāk par dāvinājuma līgumu un to, kas jāzina, šo līgumu noslēdzot, varat uzzināt šeit.

Ir iespējams arī noslēgt uztura līgumu, atbilstoši kuram jūs nodotu savu īpašumu izvēlētajai personai pret pienākumu rūpēties par jums līdz mūža beigām. Par to, kas jāzina, slēdzot uztura līgumu, varat uzzināt šeit.

Tāpat ir iespēja atstāt pēdējās gribas rīkojumu, ar kuru mantinieks saņemtu mantojumu pēc jūsu nāves, proti, sastādot testamentu (to varat izdarīt vienpusēji) vai noslēdzot mantojuma līgumu (mantiniekam jāpiedalās līguma slēgšanā). Vairāk par mantojuma atstāšanu varat uzzināt šeit.

Īpašuma tiesību maiņai nāksies vērsties pie notāra un sastādīt atbilstošu līgumu un nostiprinājuma lūgumu zemesgrāmatai (izņemot testamenta un mantojuma līguma gadījumā).

Aicinātu jūs vērsties pie zvērināta notāra, lai izlemtu par jūsu vēlmēm visatbilstošāko īpašuma nodošanas kārtību (nozīme ir tam, vai vēlaties, lai izraudzītā persona kļūst par jūsu īpašuma īpašnieku jūsu dzīves laikā vai tikai pēc nāves).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas