E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28052
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: E-vide
2
2

Vai eID karte aizstās invaliditātes apliecību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. decembrī, 2022
Inta

No 2023. gada braukšanas maksas atvieglojumu saņemšanai sabiedriskajā transportā būs nepieciešama Latvijā izdota eID karte, un tā kalpos kā personas identifikācija, saņemot bezmaksas braukšanas biļeti. Vai tādā gadījumā ir nepieciešams pagarināt invaliditātes apliecību, kurai nākamajā gadā beidzas derīguma termiņš (arī tad, ja braukšanai sabiedriskajā transportā apliecība vairs nebūs nepieciešama)? Kāda kārtība turpmāk būs medicīnas iestādēs – vai arī tikai ar eID karti? Esmu otrās grupas invalīds uz mūžu. Paldies!

A
atbild:
16. decembrī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Braukšanas maksas atvieglojumu izmantošanas jauno sistēmu paredzēts ieviest 2023. gada pirmajā pusgadā un pagaidām tikai attiecībā uz reģionālās nozīmes sabiedrisko transportu. Detalizētāka informācija par braukšanas maksas atvieglojumu saņemšanas jauno kārtību ir pieejama Autotransporta direkcijas mājaslapas sadaļā “Braukšanas maksas atvieglojumi”.

eID karte neaizstās invaliditātes apliecību visos gadījumos. Invaliditātes apliecība ir jāuzrāda, lai saņemtu dažādus pakalpojumus ar atlaidi. Piemēram, ja izsniedz eID karti, valsts nodevas atvieglojums ir personai ar I vai II grupas invaliditāti (uzrādot invaliditāti apliecinošu dokumentu).

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas