E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27632
Lasīšanai: 2 minūtes

Piedziņas vēršana uz nekustamo īpašumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. oktobrī, 2022
Zane

Sveicināti!

Vai zvērināts tiesu izpildītājs 3000 eiro parāda dēļ (civillietā) drīkst likt izsolē parādnieka vienīgo īpašumu? Parādniekam ir invaliditātes pensija, kas ir mazāka par 500 eiro (minimālā alga), un līdz šādai summai katru mēnesi nedrīkst veikt ieturējumus.

A
atbild:
31. oktobrī, 2022

Piespiedu izpildes līdzekļi ir noteikti Civilprocesa likuma 557. pantā. Tie ir: piedziņas vēršana uz kustamo un nekustamo īpašumu, naudas līdzekļiem kredītiestādēs, piedziņas vēršana uz darba samaksu un tai pielīdzinātajiem maksājumiem, naudas līdzekļiem, kas parādniekam pienākas no trešajām personām.

To, vai piedziņa vēršana uz nekustamo īpašumu, tiesu izpildītājs izvērtē, ņemot vērā vairākus apstākļus: parāda summas lielumu, vai ir iespējams piemērot citus piespiedu izpildes līdzekļus, piemēram, piedziņas vēršanu uz darba samaksu un tai pielīdzinātajiem maksājumiem, cik ātri tiks dzēsts parāds, veicot ikmēneša ieturējumus, piedziņas vēršanu uz naudas līdzekļiem kredītiestādēs.

Tāpat tiesu izpildītājs izvērtē, vai ir iespējams vērst piedziņu uz parādniekam piederošu kustamo mantu. Tiek ņemts vērā, ko ir norādījis piedzinējs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas