E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27414
Lasīšanai: 2 minūtes
10
10

Automašīnu novietošana uz ietvēm un priekšā kāpņutelpām ir aizliegta

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. septembrī, 2022
Gints

Labdien! Vai daudzdzīvokļu namu pagalmā ir atļauts novietot automašīnu uz kāpņutelpas piebrauktuves? Policija izraksta sodus, atsaucoties uz Ceļu satiksmes noteikumu 121.9. apakšpunktu, taču neņem vērā CSN 141. un 144. punktu, kas tieši regulē ceļu satiksmi dzīvojamajā zonā un pagalmos un atļauj novietot automašīnu vietā, kur tas netraucē gājēju un citu transportlīdzekļu kustību. Kurš no CSN punktiem ir piemērojams – 121.9. vai 141.? Kāpēc?

A
atbild:
22. septembrī, 2022
Sandis Zellis
jurists

Vēršu uzmanību, ka Ministru kabineta 2015. gada 2. jūnija noteikumos “Ceļu satiksmes noteikumi” ietvertās prasības nav piemērojamas atrauti, – tās ir interpretējamas kopsakarā ar citām tiesību normām.

Proti, minēto noteikumu 141. punkts vispārīgi noteic, ka transportlīdzekļu stāvēšana dzīvojamās zonās atļauta tikai speciāli paredzētās stāvvietās; ja tādu stāvvietu nav vai ja tās ir aizņemtas, transportlīdzekļu stāvēšana atļauta tikai vietās, kur tas netraucē gājēju pārvietošanos vai citu transportlīdzekļu braukšanu. Savukārt minēto noteikumu 121.9. apakšpunktā ir ietverts aizliegums apstāties un stāvēt (ja ar ceļa zīmēm vai ceļa apzīmējumiem nav noteikts citādi) uz ietvēm un gājēju ceļiem.

Ievērojot minēto, ja nav speciālu zīmju, kas atļautu novietošanu, transportlīdzekli ir aizliegts novietot uz ietvēm un gājēju ceļiem, pat ja ietve vai gājēju ceļš atrodas dzīvojamajā zonā vai daudzdzīvokļu namu pagalmos.

Labs saturs
10
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas