E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27384
Lasīšanai: 2 minūtes

Sociālās palīdzības sniegšanai vērtē mājsaimniecības materiālo situāciju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. septembrī, 2022
Mārtiņš

Sveiki! Dzīvoju kopā ar brāli Jēkabpils novadā. Brālis nestrādā, nav bezdarbnieks, trūcīgs vai maznodrošināts. Es saņemu kopšanas naudu 214 eiro apmērā un invaliditātes pensiju 168 eiro apmērā. Vai man pienākas kāds statuss, palīdzība? Paldies!

A
atbild:
28. septembrī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Iedzīvotāji ar maziem ienākumiem var vērsties pašvaldības sociālajā dienestā, lai iegūtu trūcīgā vai maznodrošinātā statusu un saņemtu sociālo palīdzību. Sociālajā dienestā ir jāiesniedz iztikas līdzekļu deklarācija, lai varētu novērtēt mājsaimniecības materiālo situāciju. Tas paredzēts Ministru kabineta noteikumos Nr. 809 “Noteikumi par mājsaimniecības materiālās situācijas izvērtēšanu un sociālās palīdzības saņemšanu”.

Mājsaimniecības atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusam apliecina sociālā dienesta izsniegta izziņa, kurā norādīti visu mājsaimniecībā ietilpstošo personu vārdi, uzvārdi, personas kodi, dzimšanas dati, kā arī izziņas derīguma termiņš un normatīvais akts, uz kura pamata noteikts attiecīgais statuss.

Ja brālis nestrādā, bet ir darbspējas vecumā, viņam jāreģistrējas Nodarbinātības valsts aģentūrā, lai iegūtu bezdarbnieka statusu.

Sociālajā dienestā paskaidros, kāda palīdzība un ar kādiem nosacījumiem ir iespējama.

Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 1. panta 40. punkts noteic, ka šī likuma izpratnē mājsaimniecība ir vairākas personas, kuras dzīvo vienā mājoklī un kopīgi sedz izdevumus, vai viena persona, kura saimnieko atsevišķi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas