E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27381
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Par veselībai nodarīto kaitējumu atlīdzina pamatotus kopšanas izdevumus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. septembrī, 2022
Mārtiņš

Sveiki! Pēc CSNg esmu 1. grupas invalīds, kopjams. Man jāvāc čeki par zālēm, pamperiem, paladziņiem, kopšanas līdzekļiem utt. Nesaprotu, kam man jāprasa pamatojums tā visa iegādei. Zālēm ir receptes, kā ar pārējo? Vai pamatojums ir nepieciešams katru mēnesi? Paldies!

A
atbild:
28. septembrī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja veselības aprūpes un kopšanas periodā nepieciešamas ne tikai zāles, bet arī kopšanas līdzekļi, palīglīdzekļi, ir jāsaglabā čeki par to iegādi. Tie ir nepieciešami zaudējumu atlīdzināšanai, lai apliecinātu faktiskos izdevumus, kuri radušies pēc ceļu satiksmes negadījuma veselībai nodarītā kaitējuma dēļ.

Ja tas ir apdrošinātājs, kuram jāiesniedz maksājumu apliecinoši dokumenti, lai tiktu atlīdzināti attiecīgie izdevumi, par to, vai un kāds ir nepieciešamais pamatojums (medicīniskā dokumentācija vai cita informācija) to iegādei, jājautā apdrošinātājam. Jānoskaidro, piemēram, vai pamatojumu varat vaicāt aprūpes vai medicīnas iestādei, ārstējošajam vai ģimenes ārstam vai citai ārstniecības personai, kura jums sniedz medicīnisko palīdzību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 65 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas