E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27289
Lasīšanai: 2 minūtes

Termiņi, kādos izpildu dokumenti iesniedzami piespiedu izpildei

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. septembrī, 2022
Janis

Labdien!

Ir tiesas lēmums par parāda piedzīšanu par neizmaksātu algu. Tiesas lēmums pieņemts 03.09.2012. Tiesas izpildraksts izsniegts 17.09.2012. Šajā laikā tiesu izpildītājam netika iedots izpildraksts, jo zināju, ka slēpjas u. tml. Vai pēc šāda gadījuma var iestāties tiesas lēmuma noilgums?

A
atbild:
16. septembrī, 2022

Labdien!

Civilprocesa likuma 546. panta normas nosaka:

“(1) Izpildu dokumentu var iesniegt piespiedu izpildei 10 gadu laikā no tiesas vai tiesneša nolēmuma spēkā stāšanās dienas, ja likumā nav noteikti citi noilguma termiņi.

(2) Ja pēc tiesas sprieduma tiek piedzīti periodiski maksājumi, izpildu dokuments saglabā savu spēku visu periodu, uz kuru piespriesti maksājumi, bet termiņa tecējums, kas paredzēts šā panta pirmajā daļā, sākas no katra maksājuma izbeigšanās dienas.”

Civilprocesa likuma 547. panta normas nosaka:

“(1) Noilguma termiņš tiek pārtraukts, iesniedzot izpildu dokumentu izpildei. Noilguma termiņš tiek pārtraukts arī ar daļēju labprātīgu nolēmuma izpildi.

(2) Pēc pārtraukuma termiņa tecējums sākas no jauna, neieskaitot pirms tam notecējušo laiku. Ja pēc izpildu dokumenta nav izdarīta pilnīga piedziņa un tas izsniegts atpakaļ piedzinējam, jaunu termiņu dokumenta iesniegšanai skaita no dienas, kad tas izsniegts piedzinējam.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas