E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27271
Lasīšanai: 2 minūtes
7
7

Transportlīdzekļa noņemšana no uzskaites

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. septembrī, 2022
Tatjana

Sveiki! Man ir radusies neparasta situācija. Esmu automašīnas īpašniece. Gribu noņemt mašīnu no uzskaites, nododot numura zīmes, automašīnu atstājot lietotājam. Lietotājs atteicās atdot mašīnas numurzīmes un tehnisko pasi. Kad norādīju, ka viņai būs problēmas ar policiju, viņa teica, ka neko sliktu nav izdarījusi, jo viņa ir transportlīdzekļa lietotāja. Man ir bail braukt pēc tehniskās pases un numurzīmēm, jo viņa var nodarīt fiziskus miesas bojājumus. Viņa pret mani ir ļoti agresīvi noskaņota. Kā var noņemt mašīnu no uzskaites, nenododot numurzīmes, lai man nebūtu jāmaksā sodi, ja kāds cits brauks ar mašīnu?

A
atbild:
04. oktobrī, 2022

Transportlīdzekļa noņemšanu no uzskaites ir iespējams veikt attālināti, izmantojot e-CSDD platformu.

Tomēr jāsecina, ka transportlīdzekļa noņemšana no uzskaites neatbrīvos tā īpašnieku no atbildības transportlīdzekļa izmantošanas gadījumā.

Vienīgais veids, kā nepieļaut transportlīdzekļa izmantošanu, ir tā noņemšana no uzskaites, nododot transportlīdzekļa reģistrācijas numura zīmes. Detalizētāk par šo Jūs varat uzzināt CSDD tīmekļvietnē.  

Ja persona, kurai transportlīdzeklis bija nodots lietošanā, atsakās Jums atgriezt transportlīdzekli, Jums ir tiesības vērsties policijā ar iesniegumu, norādot, ka transportlīdzeklis atrodas trešās personas (minot konkrētu personu) prettiesiskā valdījumā.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas